sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Uuniomenat


Se, että intouduin tänään jälkkäriksi väsäilemään uuniomppuja, johtui monesta eri syystä. Ensinnäkin pöydällä nökötti kaksi melko nahistunuttta omenaa. Toisekseen jääkaapista löytyi vajaa kinuskikastikepurkki, mikä täytyi johonkin tuhota piakkoin.

Vielä yksi ja ehkä tärkein syy oli eilen hankkimani keittiöväline, jota täytyi päästä heti testaamaan. Kyseessä on nimittäin omenapora. Aikaisemmin olen veitsellä kaivellut omenan sisustan pois tarvittaessa, mutta onhan tuo pora nyt paljon kätevämpi. Jälkikin siistimpi. Halavalla kun sai niin pitihän se ostaa, vaikka melko harvoin se luultavasti tulee olemaan käytössä.


UUNIOMENAT

2 omenaa
voisulaa
fariinisokeria
kaurahiutaleita
kanelia
kinuskikastiketta
hasselpähkinärouhetta

Kuorin omenat ja porasin sisustat pois. Laitoin omput voideltuun vuokaan jä tein täytteen. Sekoitin voisulaan fariinisokeria ja kaurahiutaleita. Vähän ripsautin sekaan myös kanelia. Laitoin täytettä omenoiden keskelle ja paistoin 200 asteessa noin 20 minuuttia. Loppuvaiheessa kypsennystä lisäsin omppujen päälle kinuskikastiketta ja pähkinärouhetta.
Hyviä olivat. Harmi vaan kun meillä ei ollut vaniljajätskiä, se olisi käynyt paremmin kuin hyvin tuon ylimakean herkun kylkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti