maanantai 11. huhtikuuta 2011

Iltapalapiirakka kahdella täytteellä


Kyseessä suolainen peruspiirakka, johon laitoin kahdet eri täytteet. Siis samaan piirakkaan, tein vaan rajan kulkemaan vastakkaisista kulmista kirsikkatomaateilla. Ihan toimiva idea, etukäteen pelkäsin täytteiden sekoittuvan paiston aikana epämääräiseksi mössöksi, mutta hyvin ne pysyivät puolillaan.

Pohjana käytin raejuusto-pohjataikinaa, mitä on aiemminkin tullut tehtyä. Muutoin hyvä, mutta pohja hieman kärähti esipaistossa. Samaan aikaan tapahtuva kokkailu ja puhelimessa juoroilu johtaa silloin tällöin tällaisiin kömmähdyksiin.. Pohjaan tuli vähän rapea suutuntuma mutta oli se ihan syötävää kuitenkin.


SALAMI-PESTOTÄYTE

salamisuikaleita
säilykepaprikasuikaleita
kananmunaa
ruokakermaa
vihreää pestokastiketta

Ripottelin salami- ja paprikasuikaleet piirakkapohjalle ja valutin ruokakermasta, kananmunasta ja pestosta sekoitetun muna-maidon niiden päälle.

KINKKU-MUSTAPIPPURITUOREJUUSTOTÄYTE

palvikinkkua
purjosipulia
kananmunaa
ruokakermaa
mustapippurituorejuustoa

Tein tämän puolen samalla tavalla kuin edellisenkin, eli ensin kinkut ja purjot pohjalle ja niiden päälle muna-maitoseos.

Täytetty piirakka olisi saanut olla hetken pidempään uunissa, mutta jo etukäteen palaneen pohjan vuoksi kypsytysaika jäi vähän vajaaksi. Pohja palanut ja täytteet raakoja, onnistuipas hyvin tämä piirakka! No, aina ei voi lykästää ja piirakka tuli tuhottua kaikesta huolimatta.

Vastapainoksi mönkään menneelle kokkailulle laitan tähän kuvan onnistuneesta aikaansaannoksesta. En ole laisinkaan käsityöihmisiä, senpä takia olenkin ällistynyt kuinka hyvin sain onnistumaan uudet tyynynpäälliset. Joskus nämä pienet onnistumiset ovat niin tärkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti