perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kookos-limelohta ja kukkakaalicouscousia


Pirteätä lohiruokaa ja mainiota lisuketta pääsiäisen ruokapöytään. Kukkakaalicouscouksen ohje on peräisin täältä, yhdestä suosikkiblogistani.


KOOKOS-LIMELOHI

n. 650 g kirjolohifilettä
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria
sitruunamehua
1 tlk Valion kookos-lime-ruokakermaa

Maustoin kalan ja annoin makuuntua hetken aikaa. Sen jälkeen laitoin fileen nahkapuoli ylöspäin vuokaan ja uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi.

Tämän jälkeen otin sen hetkeksi pois uunista, poistin nahan ja lisäsin ruokakerman kalan sekaan. Annoin kalan kypsyä vielä noin kymmenen minuuttia uunissa.


KUKKAKAALICOUSCOUS

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
keskikokoinen kukkakaali
suolaa
mustapippuria
parmesaanijuustoa

Kuullota lohkottuja sipuleita hetken aikaa öljyssä. Lisää sekaan ihan pieneksi muruksi paloiteltu kukkakaali ja sekoittele pannulla sen aikaa että se pehmenee hieman. Mausta seos lopuksi.

3 kommenttia:

  1. Ihanaa varmaan tuo lohi. Hyvää pääsiäisen aikaa :)

    VastaaPoista
  2. Mä näin tuollaisen kukkakaalicouscousin ohjeen Sokkokokissa joku viikko sitten. Mietin, että miten loistava idea :) Hyvä että täältä löytyy nyt kirjallinen ohjekin!

    VastaaPoista
  3. Lohi oli hyvää :) Nyt täytyy kuitenkin rajoittaa tuota kookoksen käyttöä ruuanlaitossa, ettei vaan pääse kyllästymään.

    Kukkakaalikuskus on ihanaa. Sitä piti tehdä toiseenkin otteeseen tämän pääsiäisen aikana ;) Tämä resepti (toisin kuin oikea couscous) sopii karppaajillekin. Ja variaatiomahdollisuudethan ovat rajattomat..

    VastaaPoista