keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Kookos-kalakeitto


Valehtelematta tämä soppa oli niin maukasta, että piti pakottautua pois keittiöstä kun ei malttanut olla ottamatta aina vaan lisää.. Tai sitten minulla oli maailman isoin nälkä. Joka tapauksessa aika onnistunut keitos noin niinkuin seiti-kalakeitoksi. Ihana arkiruoka.

KOOKOS-KALAKEITTO

400 g pakasteseitä
pieni pala palsternakkaa
pari pientä juuriselleriä
noin 10 cm purjoa
puoli pss pakastepapuja
1 chilipaprika
reilu 1 dl kookosmaitoa
vettä
sitruunan mehua
currya
sitruunapippuria
suolaa
kevätsipuli varsineen

Kuorin ja pilkoin palsternakan sekä sellerit. Lisäsin ne sekä paloitellun chilipaprikan, viipaloidun purjon sekä pakastepavut kattilaan. Lisäsin sopivan määrän vettä ja annoin kiehua. Tämän jälkeen lisäsin keiton sekaan seitipalat.

Vähän myöhemmin kalan ja kasvisten kypsyttyä lisäsin joukkoon kookosmaidon sekä sitruunamehun ja mausteet. Lopuksi lisäsin vielä silputun kevätsipulin.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä reseptiltä. En ole itse tajunnutkaan, että sei sopisi chilin ja kookoksen kanssa. Täytyypä oikein testata!

    VastaaPoista
  2. Voi kun mun mies tykkäisi kookoksesta yhtä paljon ku minäkin... Tosin mä en syö kalaa... Mutta voisin kuvitella että tän täytyy olla tosi hyvää. Broilerikeiton ohje kookoksen kera mulla on, mutta miten sitä kokeilee jos ei kerta kelpaa. =(

    VastaaPoista