perjantai 1. huhtikuuta 2011

Ruislasagne


Ruokablogien selailu on paitsi kivaa ajanvietettä, myös oikein hyödyllistä ja mikä parasta, inspiraationlähteitä tulee vastaan hyvin usein. Näin kävi jokunen aika sitten kun eksyin Anzkun kauhasta kajahtaa -blogiin.

Sieltä eritoten muistiin jäi ruislasagne. Sanottakoon tähän väliin, etten ole koskaan edes normi lasagnea tehnyt, saatikka sitten tällaista versioitua. Hieman sovelsin Anzkun loistavan oloista ohjetta, lähinnä meidän ruoka-ainekaapin puutteiden vuoksi.

Tämä sopi erittäin hyvin perjantai-illan viettoon, olihan ruuassa tutut turvalliset maut sekä vähän tuhdimpi koostumus verrattuna normi arkipäivän sapuskoihin. Tällä oli hyvä herkutella.


RUISLASAGNE

jauheliha-kasviskastike:
vajaa 500 g naudan luomujauhelihaa
1 sipuli
2 lehtisellerin vartta
2 pientä porkkanaa raastettuna
1 palsternakka raastettuna
1 prk säilykekirsikkatomaatteja
soijakastiketta
jauhelihamaustetta
mustapippuria

juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
4 dl vettä
sulatejuustoa
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
1-2 dl cheddarjuustoa raastettuna

3 paria (eli 6 palaa) ruispaloja

Paistoin jauhelihan ja lisäsin sekaan pilkotut sellerit sekä sipulin. Myöhemmin lisäsin myös raastetut kasvikset sekä kirsikkatomaattisäilykepurkin. Maustoin seoksen ja annoin tekeytyä liedellä sen aikaa kun valmistin juustokastikkeen.

Sulatin voin kattilassa ja lisäsin vehnäjauhot. Vähitellen lisäsin joukkoon myös nesteet ja sekoittelin kastiketta huolellisesti. Lisäsin myös sulatejuuston ja juustoraasteen sekä mausteet. Kastikkeen kiehuttua otin sen pois liedeltä ja aloin täyttämään vuokaa uuniin laittoa varten.

Ladoin voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauheliha-kasvisseosta, juustokastiketta ja ruispaloja. Päällimmäiseksi tuli juustokastike. Paistoin 200 asteessa vajaa puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. Meillä ei lämmetty tälle ruoalla ollenkaan, kun pari vuotta sitten sitä tein. Joten meillä ruispalat syödään ihan oikean lasagnen kera :D

    VastaaPoista
  2. Oli ihan tajuttoman hyvää. PLE kun lähti PL:n kanssa lenkille niin vetäsin yli puoli vuokaa. :D

    VastaaPoista