sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Grillattua parsaa, parmankinkkua ja verigreippi-auringonkukansiemensalaattia


Grillikauden avajaisia vieteltiin eilen vanhempieni luona. Mahtava sää innoitti ulos kokkailemaan, huolimatta siitä tosiseikasta, että lunta on maassa edelleen reilusti. Liharuokien oheen halusin tehdä salaattia ja tämän Glorian Ruoka&viini -lehdessä (3/09) olleen reseptin nähtyäni kokeiluun päätyi kausiherkku parsa.

GRILLATTUA PARSAA, PARMANKINKKUA JA VERIGREIPPI-AURINGONKUKANSIEMENSALAATTI

12 vihreää tankoparsaa
12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
3 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä (alkuperäisessä ohjeessa pinjansiemeniä)
2 verigreippiä (käytin yhden)
25 g voita
1 rkl sitruunamehua
1 tl sormisuolaa
erilaisia salaatteja
1/2 dl basilikavinegrettiä
3/4 dl parmesaanijuustolastuja


BASILIKAVINEGRETTI

(1/2 dl)
8 basilikanlehteä
1 tl sitruunan kuorta
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 1/2 tl hunajaa
n. 1/4 tl mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Hienonna basilika. Raasta sitruuna. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita.


Tee salaatti näin:

- leikkaa greipit kalvottomiksi lohkoiksi
- valmistele parsat (huuhtele ja leikkaa kannat)
- sulata voi ja lisää sitruunamehu siihen
- grillaa parsoja 2-4 minuuttia molemmin puolin, voitele grillauksen aikana voisulalla
- mausta parsat suolalla
- huuhtele ja revi salaatit
- pirskoittele vinegretti salaatin päälle
- lisää greippilohkot, siemenet ja parmesaanilastut
- kiedo kinkkuviipaleet parsojen ympärille ja tarjoa salaatin kera

2 kommenttia:

  1. Kokeilulistalle tämä heti! Tän täytyi olla tosi hyvää!

    VastaaPoista
  2. Oli hyvää, suosittelen! Innostuin kovasti etsimään muitakin salaattiohjeita nyt kun tämä kokeilu onnistui näin hyvin. Kohta ei perus-arkisalaatit kelpaakaan kun tottuu näihin herkkuversioihin ;)

    VastaaPoista