perjantai 22. huhtikuuta 2011

Hampurilainen ja BBQ-kastike


Löysin vanhempieni luota Tallinkin klubi-lehdestä (en tarkalleen muista lehden nimeä) mielenkiintoiset hampurilaispihvin ja -kastikkeen ohjeet. Ohjeet olivat Sara La Fountainin käsialaa. Kirjoitin reseptit ylös ja kotona niitä oli päästävä heti testaamaan.

JAUHELIHAPIHVIT HAMPURILAISILLE

500 g naudan paistijauhelihaa
2 rkl demi-glace kastikepohjaa (HK)
2 tl tabasco chipotlea
suolaa
mustapippuria

Kaikki ainekset yhdistetään ja sekoitetaan hyvin. Sekoitin tuota kastikepohjaa tilkkaan kuumaa vettä, jotta sain sen helpommin lisättyä lihan sekaan.

Massasta muotoilaan pihvejä ja ne paistetaan uunissa 200 asteessa 20 - 30 minuuttia.

BBQ-KASTIKE

4 rkl ketsuppia
4 rkl ananasmehua
3 1/2 rkl fariinisokeria
1 rkl tomaattipyreetä
2 1/2 tl tabasco chipotlea

Kaikki ainekset yhdistetään ja sekoitetaan. Annetaan maustua hetki viileässä.

Hyvä kastike ja helppo tehdä. Tabasco chipotle käy tähän loistavasti. Seuraavalla kerralla saatan vähentää fariinisokerin määrää. Kokeilen ainakin miltä maistuu vähemmällä sokerilla, sillä ensivaikutelma oli melko imelä. Tokihan maku tietysti tasaantui siitä.

Hampurilaisen välissä on pihvin ja kastikkeen lisäksi salaattia sekä öljyssä kuullotettuja sipulirenkaita ja paprikasuikaleita. Sämpylöinä ovat kaupan valmiit hampurilaissämpylät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti