torstai 1. elokuuta 2013

Olipa meillä lystiä! - Vinkkejä kesäjuhlatarjoiluun


Äärimmäisen vakuuttava otsikko, kun heti ensimmäisessä kuvassa vilahtaa puukko.. Tarjoilupöydän teräaseesta huolimatta meillä oli lauantaina niin mukavan rennot kesäjuhlat, että hymyilyttää vieläkin. Syötiin ja juotiin hyvin, tanssittiin, laulettiin ja käkätettiin mahat kippuralle. Silminnähden kaikki nauttivat. Täyden kympin pippalot!

Juhlimme isäni eläkkeellepääsyä, ja osuipa samalle päivälle hänen 55-vuotispäiväkin. Näinollen oli tuplasyy järkätä juhlat, joita oli viettämässä noin 70 mahtavaa vierasta.

Oman vaivansa tällaisen aikaansaaminen tietysti vaatii, mutta kaikki se järjestely oli sen arvoista. Mietimme äitini kanssa päämme puhki menua laadittaessa. Miten ihmeessä saadaan niin iso määrä maittavaa apetta pöytään muutaman henkilön pyörittessä koko rumbaa?


Oli alusta alkaen selvää, että osa tarjottavista täytyy hommata muualta. Suosiolla jätimme työlästekoiset lohi- ja kinkkuvoileipäkakut sekä mansikkakermakakun pois omilta harteilta. Se olikin oikea ratkaisu, ja valittuun pitopalveluun sai olla hyvin tyytyväinen. Oman helpotuksen toi päätös tarjota vain kylmiä ruokia, eikä mitään lämmintä niin upeana kesäpäivänä olisi kaivannutkaan.

Lopun tarjoilun osalta kohtalo puuttui peliin. Sattumalta kävimme vain viikkoa ennen juhlaa Tertin kartanossa lounaalla ja sieltä saimme ehkä ne parhaimmat ideat. Ihastuimme niin kovin Iivarin savumuikkuihin ja Kohtalon voima -lammasmakkaraan, että halusimme ne ehdottomasti osaksi menua. En tiedä kumpaa noista kehuisin enemmän, joten jos sattuu kohdalle, ostakaa, kokeilkaa ja ihastukaa itsekin!

Tässä juhlien menu esiteltynä kuvien kera. Juomaksi oli tarjolla vettä, kotikaljaa, olutta, siideriä ja viinejä. Lapsille mehua ja limpparia. Juhlapaikalla ollut kylmäallasvaunu muuntui kätevästi baariksi. Toki kahvit keitettiin kakkujen tullessa pöytään ja myöhemmin sekoiteltiin booli.


 KESÄJUHLAN MENU

Lammasmakkara-perunasalaatti
Vanhan ajan hölskykurkut
Iivarin savumuikut
Kalakukkoa ja voita
Lohivoileipäkakku
Kinkkuvoilepäkakku

Mansikkakermakakku
Valkosuklaa-mustikkajuustokakku


Salaatissa hehkuttamaani Tertin kartanon lammasmakkaraa, keitettyjä perunoita, jäävuorisalaattia, rucolaa sekä isoja kapriksia. Mausteena oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa.


Hölskykurkut maistuivat hyvin vieraille, niiden suosio yllätti meidät täysin.


Savumuikut eivät ole järin kauniita, mutta niin hyviä! Näitä sai olla koko ajan lisäämässä pöytään, joten vieraat olivat varmasti samaa mieltä.


Kalakukko oli iloinen yllätys monelle. Nämä olivat mummoni tekemiä, eli aitoja savolaisia ahvenkukkoja.


Lohivoileipäkakku.


Kinkkuvoileipäkakku.


Mansikkakermakakku ja valkosuklaa-mustikkajuustokakku.


Mangojuustokakut.


Sekä Rocky roadsit. Haluttiin tarjota kakkujen ohella myös jotain suklaista pikkupurtavaa. Näissä on suklaan ja kondensoidun maidon lisäksi vaahtokarkkeja, cashew-pähkinöitä sekä keksipaloja. Hurjan makeaa!

6 kommenttia:

 1. Vautsi mitkä tarjoilut! Tuosta saa hyviä vinkkejä omiin juhliin. Kakut ovat ihan mielettömiä. Suvun ja ystävien kesken on hienoa viettää yhteistä juhlaa ja niin pitää tehdä ainakin kerran kesässä :)
  Viikonlopuksi lähdemme viettämään sellaisia Keuruulle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kimberly! Saimme tosi hyvää palautetta myös vierailta, siitä jäi hyvä mieli :) Samaa mieltä, kyllä suvun ja tuttavien kesken täytyy päästä ainakin kerran kesässä juhlistamaan.

  Hei, tehän tulette lähestulkoon naapuriin siis ;) Oikein hauskaa reissua ja juhlia teille!

  VastaaPoista
 3. Eläkkeelle 55-vuotiaana? Ei taida valtiolla enään uusille työntekijöille ollakkaan tollaisia etuja.

  VastaaPoista
 4. Juu, on kuulemma aikoinaan naureskeltu että valtion leipä on pitkä mutta kapea ;) Mitähän se nykyään on, entistä pidempi ja kapeampi kenties..?

  VastaaPoista
 5. kiitos tyttö, olipa kiva tarina iskän juhlista <3

  VastaaPoista