sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kesän antimia parhaimmillaan


Eilen koitti ruokabloggaajalle joulu, ihan keskellä kesää. Tai ehkei enää varsinainen keskikesä ole, mutten suostu vielä mainitsemaan sitä s-alkuista vuodenaikaa. Saavuin vanhempieni luota auto täynnä luonnon ja kasvimaan antimia. Kyydissä oli vihanneksia, marjoja, sieniä ja mikä ehkä parasta, juuri pyydettyjä ahvenia. Ai että, joka päivä kun pystyisi valmistamaan tällaista lähiruokaa.
Suurimman osan ahvenista sain fileinä mukaan, mutta muutama jätettiin kokonaiseksi, sillä halusin grillata ne halsterissa. Ne myös suomustettiin, mitä ei ilmeisesti olisi kannattanut tehdä kalan kuivumisen estämiseksi (asia, jonka selvitin liian myöhään). Tämän vuoksi piti kiinnittää extrahuomiota grillaukseen ja mielestäni onnistuin, sillä kalat olivat kypsiä muttei kuivia korppuja.

Loppujen lopuksi ei siis niin paha moka ollenkaan.
HALSTERISSA GRILLATUT AHVENET

Tuoreita kokonaisia, perattuja ahvenia (ei suomustettuja)
voita tai öljyä
merisuolaa
musta- tai valkopippuria
sitruunalohkoja
tuoreita yrttien oksia (laitoin ruohosipulia ja rakuunaa)Ripottele merisuolaa perattujen ahvenien sisäpuolelle ja anna maustua mielellään useamman tunnin ajan.

Mausta kalat pippurilla ja täytä ne sitruunalohkoilla ja yrttien oksilla. Voitele kalojen pintapuolet joko öljyllä tai voilla. Sivele myös halsterin sisäpinnat samalla, näin kalat eivät grillauksessa tartu siihen kiinni.

Laita halsteri kaloineen kuumaan grilliin. Käännä halsteri puolessa välissä paistoa. Kalan kypsyyden voi tarkastaa kokeilemalla eviä, jos ne irtoavat helposti, kala on valmista.


Lisukesalaatin omavaraisuusaste oli 100 %, ellei oteta mausteita huomioon. Sitä varten grillasin samaan aikaan ahvenien kanssa muutamia pikkuporkkanoita. Paahtuneina ne täytelöitti salaattia kivasti.

Salaatista löytyi myös herneitä, vihersalaattia, punasipulia ja erilaisia tuoreita yrttejä. Mausteeksi valitsin tutut suolat ja mustapippurit, oliiviöljyn sekä balsamicon.

1 kommentti:

  1. Ihana kuuloinen (ja näköinen) ohje kalalle :P Hirveä nälkä iskee kun katsoo näitä hienoja kuvia.

    VastaaPoista