lauantai 24. heinäkuuta 2010

Coleslaw Hans Välimäen tapaan

Tämän ohjeen löysin Kauppalehdestä (14.7.2010), ja sen on laatinut Hans Välimäki. Resepti oli liitteenä jutussa, jossa kerrottiin kuinka Välimäellä oli ollut Ruisrockissa ruokamyyntipiste. Jos olisin itse eksynyt kyseiseen tapahtumaan, taatusti olisin tilannut heidän kojustaan esimerkiksi gourmee-purilaisen :) Tällainen trendi, että yleisötapahtumista saa laadukasta mättöä, saisi minun puolesta lisääntyä.



Ohje menee näin:

400g keräkaalia
2 porkkanaa
omenaa
5dl vettä
1dl väkiviinaetikkaa
sokeria ja suolaa
1dl majoneesia
mustapippuria myllystä

Suikaloi kaali, omena ja porkkana hienoksi. Hienonna sipuli ja lisää joukkoon. Kiehauta vesi, lisää etikka sekä hieman sokeria ja suolaa maun mukaan. Anna liemen jäähtyä ja kaada salaatin päälle.

Sekoita salaatti hyvin ja anna maustua yön yli jääkaapissa. Siivilöi neste pois seuraavana päivänä ja lisää majoneesi ja mausta.

Reseptissä tosiaan oli vähän hämminkiä tuon sipulin suhteen, raaka-aineluettelossa sitä ei ollut mutta tekstiosiossa se mainitaan. Itse jätin sen pois.

Kaalisalaatti päätyi ensimmäiseksi välipalasämpylän väliin kera grillatun broilerin.

8 kommenttia:

  1. Tätä ohjetta on käyty jo monesti täällä lukemassa. Tänään taas hamppareiden kanssa coleslawia tarjolla :)

    VastaaPoista
  2. Hieno juttu, että mieluisa resepti on löytynyt. Kaalisalaattikausi on itselläkin tälle vuodelle korkattu ja edelleenkin se maistuu hitokseen hyvältä. Kiitti kommentista Hanna :)

    VastaaPoista
  3. Tämä on paras Coleslaw -ohje! Tätä taas mökille rosvopaistin kanssa nyt juhannuksena :)

    VastaaPoista
  4. Hetken kesti ennenkuin hoksasin yhdistää nimen ja ihmisen, mukava kun kommentoit :) Oijoi, rosvopaistin kyljessä tätä coleslawta.. Kuulostaa siltä, että on täytynyt olla hurjan hyvää.

    VastaaPoista
  5. Roskiin meni.En tee enää.

    VastaaPoista
  6. Sain salattia Kuutsalossa kyläillessä mökillä. Olihan taivaallista!!!!! En enää koskaan osta valmista. Valmistan tätä huomiseksi itelle ja lapsille ja lapsenlapsilleni. Hyvää on!!!

    VastaaPoista