lauantai 3. heinäkuuta 2010

Hääjuhla 19.6 (ruokatarjoilu)

Menimme Pikku Leijonan Isännän kanssa vaivihkaa maistraatissa naimisiin toukokuussa. Emme halunneet isoja kirkkohäitä, jotenkin vaan sopi meidän tyyliin enemmän tämä vähän arkisempi tapa avioitua. Ei sinänsä ole mitään kirkollisia toimituksia vastaan, halusimme itse vaan toimia matalammalla profiililla. Toisten kirkkohäihin on kyllä kiva osallistua ;)

Jollakin tapaa halusimme kuitenkin juhlistaa naimisiinmenoa. Vietimme hääjuhlaa viikko ennen juhannusta sukulaisten ja tuttavien kera. Paikalla oli noin 60 häävierasta. Emme turvautuneet pitopalveluun, vaan teimme itse tarjottavat hääkakkua ja lämmintä ruokaa lukuunottamatta itse. Aika paljon tuli tehtyä etukäteen pakastuksen kestäviä leipomuksia ja sukulaiset auttoivat myös tekemällä osan tarjottavista. Juhlapaikkana oli vanhempieni naapurissa oleva metsästysseuran maja, jossa on valmiudet pitää sadalle henkilölle juhlat. Auttoi paljon se, että käytössä oli hyvinvarusteltu keittiö.

Kaikenkaikkiaan juhlat onnistuivat yllättävän hyvin siihen nähden ettei näin isojen pippaloiden järkkäilyistä juurikaan kokemusta ollut :)

Tälläiset kyltit opastivat juhlapaikalle:Pöydän alkupäästä löytyivät salaatit ja ruisleivät. Ruisleipä on isännän kummitädin tekemää ja aivan mielettömän hyvää. Jotain leivän erinomaisuudesta kertoo se, että kummitädin lähikaupat ostavat tätä leipää myyntiin :) Salaattitarjoilusta halusin simppelin, ja sitä se myös oli. Maistuvaa kuitenkin, ei juuri mitään jäänyt jäljelle :) Toisessa kulhossa jäävuorisalaattia ja kirsikkatomaatteja ja toisessa erilaisista fetajuustoista, punasipulista ja oliiveista tehty sekoitus. Idea jälkimmäiseen löytyy täältä. Salaattien ohella tarjolla oli myös uunikasviksia .Seuraavaksi vuorossa olivat kalakukko (mummoni tekemä, nam), jauhelihapiirakka ja feta-parsakaalipalat.Loppupuolella pöytää löytyi texmex-voileipäkakku (tehty suositulla Pirkan ohjeella) ja lämpimänä ruokana tarjottavat keitot. Tarjolla oli kasvissosekeittoa (puuttuu kuvasta) ja oikein kermaista lohikeittoa. Idea lohikeittoon tuli siinä vaiheessa kun varmistui, että saamme juhliimme "oikeata" ruisleipää. Mikä vastustamaton yhdistelmä, ruisleipä ja lohikeitto :)Todella kätevä konsti oli pitää keitot lämpimänä tarjoilun ajan lämpökynttilöiden avulla. Kattiloiden alustana toimi puhdistettu savustuspöntön ritilä ;) Kaikessa rujoudessaan ihan toimiva järjestely.

Lopuksi haluan vielä kerran kiittää äitiäni, anoppiani ja kaveriani Hannaa :) Ilman teidän keittiöapua ei nämä juhlat olisi onnistuneet.

4 kommenttia:

 1. Onnea naimisiin menosta!!! Hyvännäköiset tarjoilut, tosin juu, kyllä hääkakun olisi ehkä voinut tehdä näyttävämmäksi... mutta pääasia että maku oli kohdillaan. =)

  VastaaPoista
 2. Onnea minultakin vielä kerran :) Olen tätä postausta jo odottanutkin. Ihania ruokia on kyllä ollut tarjolla. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos onnitteluista! Jos juhlapaikkana olisi ollut JKL tai lähiympäristö, olisin tilannut joltain teiltä paikallisilta kakkutaitureilta juhliin kakun. Olisi varmasti ollut sata kertaa paremman näköinen :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut vielä täälläkin :)Ihania kaikkia herkkuja teillä ollut. Mahtavaa kun itse tekee, niin saa juuri sellaista mitä haluaakin, vaikka siitä aika paljon vaivaa onkin.

  VastaaPoista