tiistai 6. heinäkuuta 2010

Mustapekka-tomaatti-jauhelihakepakot ja couscous-lisuke

Tämä Ruokapirkka -lehtisestä löytynyt ohje herätti huomion ja heti ajatuksissani lähdin soveltamaan sitä. Jo jonkin aikaa olin halunnut kokeilla kepakoiden tekoa ja nyt oli oiva tilaisuus. Puutikut vaan likoamaan ja taikinaa sekoittamaan :)

Ensi kerralla noudatan ohjetta täysin ja laitan tuoreita tomaatteja pilkottuna sekaan enkä mitään purkkikamaa. Varmasti taikinakin pysyy siten paremmin kasassa. Tämä helle näköjään vaikuttaa ajatuksenjuoksuun ;)

Tässä ohje:

400 g naudan luomujauhelihaa
1 dl vettä
1/2 dl ruiskorppujauhoja
1 sipuli
1 kananmuna
2 tl oreganoa
3/4 tl suolaa
1 pkt (100 g) Valio Mustapekkajuustoa
paseerattua tomaattia

Paistoin kepakot uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.



Lisukkeeksi tein couscousia, kipinän tehdä tätä herkkua sain täältä. Meidän tämän hetkinen suosikkilisuke :)

Couscousissa:

3 dl täysjyväcouscoussia
3 dl vettä
chilipaprika
keräkaalia
paprikaa
sipulia
mustia oliiveja
1 pkt ArlaApetina Snack aurinkokuivattu tomaatti -fetaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti