perjantai 22. huhtikuuta 2011

Valkosuklaapiirakka


Pääsiäisenä täytyy tietenkin leipoa jotain makeaa. Tänä vuonna se jotain makeaa oli persikkainen valkosuklaapiirakka. Pohjan ohjeen nappasin Eeva´s cookings -blogista, täyte oli omien tuumailujen tulos.

VALKOSUKLAAPIIRAKKA

Suklaamurotaikina:

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl tomusokeria
hyppysellinen suolaa
1 rkl kaakaojauhetta
200 g jääkaappikylmää leivontamargariinia pieninä paloina
2 keltuaista
1 rkl vettä

Valkosuklaatäyte:

n. 80 g valkosuklaata sulatettuna
vajaa 2 dl kermaa vaahdotettuna
250 g mascarponejuustoa

koristeluun säilykepersikkasuikaleita

Pilko rasva pieniksi paloiksi kulhoon ja sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada jauhot rasvan päälle ja vaivaa käsin tasaiseksi muruksi. Yhdistä kevyesti rikotut keltuaiset ja vesi ja lisää ne taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi ja kääri se kelmuun. Anna viilentyä jääkaapissa pari tuntia.

Painele pohja voidellulle irtoreunavuuan pohjalle ja reunoille. Laita pohjan päälle folio ja kaada siihen kuivattuja herneitä. Näin pohjan muoto pysyy oikeana uunikypsennyksen aikana. Paista uunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia.

Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sulata suklaa ja yhdistä se mascarponejuustoon. Vatkaa suklaajuustoseosta hieman ja yhdistä se ja kermavaahto. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Koristele persikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti