Peruspiirakka, jossa täytteenä parsakaalia, kirsikkatomaatteja, mustia oliiveja, punasipulia ja fetaa sekä muna-maitoseos (plus tietenkin suolaa ja mustapippuria). Pohjan tein uudella reseptillä, jonka hoksasin jo aika päiviä sitten Safkaseireeniltä. Yllätyin tosi paljon, pohja tosiaankin oli maukas ja jotenkin rapsakka olematta liian rasvaisen makuinen. Suosittelen kokeilemaan :)
Ja tässä vielä se ohje:
4 dl vehnäjauhoja
100g raejuustoa
1 keskikokoinen kananmuna
3/4 dl öljyä
Safkaseireeni on alunperin napannut ohjeen Fanny & Anna Bergenströmin "Rakkautta, oliiveja ja timjamia" -keittokirjasta. Kuulostaa hyvältä, miten minulla on jotenkin sellainen tunne, että tuohon teokseen kannattaisi tutustua? :)
Mukavaa että tykkäsit! Proteiiniosana eli raejuuston korvikkeena voi kokeilla myös esim. murskattuja kikherneitä.
VastaaPoista