tiistai 1. toukokuuta 2012
Toukokuu: Cajun-maustetut broileripyörykät
Toukokuun lihapullina ovat meidän pre-vappubrunssilla olleet cajun-kanapyörykät. Löysin ohjeen helpolle mausteseokselle karppaus.info -sivuston resepteistä, ja olen sitä käyttänyt erilaisiin kanaruokiin tässä kevään aikana. Olin melko varma, että seos käy myös lihapulliin ja näin teki. Pullista löytyi hyvin makua ja tulisuutta.
CAJUN-MAUSTESEOS
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
1/2-1 tl suolaa
1/2 tl cayennepippuria
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl mustapippuria
CAJUN-MAUSTETUT BROILERIPYÖRYKÄT
400 g broilerin jauhelihaa
1 annos cajun-mausteseosta
1 prk kermaviiliä
3/4 dl korppujauhoa
2 punaista chilipaprikaa
1 kananmuna
Kaada kermaviili kulhoon ja sekoita korppujauhot sekaan imeytymään. Lisää mausteet, pilkotut chilit ja kananmuna sekoittaen. Lopuksi yhdistä jauheliha ja vaivaa sekaisin taikinaksi.
Pyörittele taikinasta pullia ja paista 175-200 asteessa noin 45 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tuo mausteseos kuulostaa hyvältä. Täytyy laittaa korvan taakse. :)
VastaaPoista