lauantai 19. toukokuuta 2012

Herkuttelupäivä Jyväskylässä: Humaloitu Hanhi ja T-Barbeque

"Hanhiravintolan edessä kävi jo kova kuhina kun saavuimme paikalle."

Shoppailupäivä kannattaa näköjään ajoittaa ravintolapäivälle, kuinka ihanan kätevää onkaan piipahtaa välillä herkuttelemassa ja leppuuttamassa jalkojaan ja sitten taas jatkaa kauppakierrosta. Tänään stoppasimme Ahmijan järkkäämässä Humaloidussa Hanhessa ja Thetken T-Barbequessa.

Humaloidussa Hanhessa söimme kunnon sapuskat, näillä eväillä muuten jaksoi ja pitkään. Olin liikenteessä äitini kera ja hän valitsi menusta schwarz-paahtopaistia, marinoitua paahdettua punajuurta ja suppilovahverohilloketta. Itse otin annoksen kermaista valkosipulikeittoa ja saaristolaisleipää. Jälkkäriksi vetäisimme puoliksi porter-suklaakakkupalan kermavaahdolla. Juomaksi oli tarjolla kotikaljaa ja vettä.

Annoksien yhdistävä tekijä oli olut, jokaisen valmistukseen sitä oli jollain tavalla käytetty. Huikean hyvät ruoat, ei voi muuta kuin ihailla kokin ammattitaitoa!

"Annokset olivat ennenkaikkea maistuvia, mutta myös kauniin näköisiä."

Teemun toimipisteessä emme kaiken tuon syömisen jälkeen harmillisesti jaksaneet mitään enää ahtaa, tarjolla olisi ollut herkullisen oloisia Pulled pork -sämpylöitä tai Wingsejä kastikkeella. Onneksi saimme kuitenkin T-Barbeque -kastiketta kotiinviemisiksi (kahta eri voimakkuutta: normi ja haba). Kastikkeet ovat Teemun omaa käsialaa ja muun muassa palkittuja viime vuoden Tampereen chilifestareilla.

"Astioita siirrellessä unohdin kumpi oli normi ja kumpi haba. Nou hätä, maistamalla asia selvisi samantein."

Kotona sopivasti olikin illan ohjelmassa grillausta, joten kastikkeet pääsivät heti maisteluun. Eipä ole turhaan palkittuja, todellakin ällistyttävän hyviä. En osaa sanoa kummasta pidin enemmän, normi oli ihanan täyteläisen pehmeää ja haba sopivasti ärhäkkä. Saa kastikkeiden luoja olla totisesti ylpeä tuotoksistaan.

Mukava päivä kaikenkaikkiaan, aurinko paistoi, kaupunki oli täynnä hyväntuulisia ihmisiä ja sitten vielä nämä ihanat tilapäiset ravintolat. Sai vatsan täyteen hyvää ruokaa ja moikata toisia ruokabloggaajia. Ja ei sieltä shoppailukierrokseltakaan tyhjin käsiin kotiin tultu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti