sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Samettisen pehmeä parsakeitto


Ei hetkeen ole tullut näin yksinkertaisella ohjeella kokkailtua. Hieman jo kerkesin miettiä mitä kaikkea parsan kanssa soppaan laittaisinkaan, mutta sitten päädyin "keep it simple" -taktiikkaan. Ei paha ratkaisu ollenkaan, mitä sitä aina lotraamaan hurjalla määrällä mausteita, varsinkin kun kyseessä on viehkon makuinen tuore parsa.

Itse asiassa tätä oli tarkoitus tehdä jo vappupäivänä, mutta koko Suomi oli putsattu parsoista. Tai ainakin ne kolme kauppaa, mitkä jaksoin vappuaattona kiertää vain nähdäkseni tyhjän kohdan parsojen kohdalla. Monessa kodissa on ihan selvästi vappuna grillattu tai muutoin valmistettu parsaruokia.

PARSAKEITTO

500 g tuoretta parsaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria
suolaa

Poista parsoista nuput ja puumainen kohta varsista. Leikkaa jäljelle jääneet varret muutamaan osaan ja kiehauta suolatussa vedessä pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää tuorejuusto keittoon ja anna olla lämpimällä liedellä vielä sen verran, että juusto sulaa. Lopuksi mausta.

Nuput paistoin pannulla miedolla lämmöllä oliiviöljyn kera. Ropsautin vähän suolaa ja pippuria nuppustenkin päälle. Paistetut parsanuput voi tarjota keiton lisänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti