torstai 17. toukokuuta 2012

Hurjan hyvää munakoisosta


Olen ilmeisesti helppo mainonnan uhri, ainakin blogien "hehkutusruokaohjeet" kiinnittävät huomioni välittömästi. Hyvä niin, mikäs sen mukavampaa kuin käyttää jo hyviksi todettuja reseptejä. Viimeisin tällainen on Nooran kehuma pesto-munakoisovuoka, joka oli alunperin julkaistu naistenlehdessä taivaallisena pesto-munakoisovuokana. Rakastan näitä hieman överiksi meneviä kuvauksia ja sanontoja, käytän niitä itsekin usein, välillä suorastaan liioitteluun asti.

Pienen muutoksen jouduin tekemään alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna, nimittäin pinaattia meillä ei sattunut olemaan. Ja harmillisesti tuoreet yrtit loistivat poissaolollaan. Huomaa miten niitäkin jo kovin kaipaa, yksi alkavan kesän merkeistä.


PESTO-MUNAKOISOVUOKA

1 munakoiso
suolaa itketykseen
1-2 sipulia
400 g jauhelihaa
(150 g eli 1 pss pakastepinaattia)
öljyä paistamiseen
kuivattua basilikaa
mustapippuria
(suolaa)
1 dl pestoa
2 dl ruokakermaa
kalamata-oliiveja
parmesan-juustoraastetta

Aloita munakoison itkettämisellä. Viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja ripottele jokaisen päälle suolaa. Odota hetkinen (vartti-puoli tuntia) ja huuhtele ja kuivaa ne sitten.

Sen jälkeen kuullota ensin sipulisilppu öljyssä, lisää sitten sekaan kypsymään jauheliha. Loppuvaiheessa paistamista olisi myös pinaatti pitänyt lisätä lihan sekaan, jos sitä olisi ollut. Mausta pippurilla ja basilikalla. Myös suolaa voi lisätä, mutta kannattaa pitää mielessä, että pesto on melko suolaista ja munakoisoihinkin jää jonkin verran suolaisuutta.

Sekoita ruokakerma ja pestokastike keskenään. Lado uunivuokaan munakoisoviipaleita, jauhelihaseosta ja kermaa vuorotellen. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Ota vuoka uunista ja ripottele pinnalle juustoraaste sekä muutama oliivi. Anna vielä paistua sen verran, että juusto hieman rusehtuu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti