torstai 17. maaliskuuta 2011

Ruokaa hapankaalista kahdella eri tapaa

Minkä herkun olenkaan sivuuttanut tähän astisessa elämässäni, ihmettelen suuresti miksi ei ole tullut maistettua hapankaalta ennen. Vanhempieni luona satuin sitten äidin tekemää hapankaali-makkaravuokaa maistamaan menneenä viikonloppuna ja makuelämys oli sen verran vakuuttava, että siitä täytyi omassakin keittiössä ruokaa laittaa.

Sitten jos ei osaa päättää minkäsorttista hapankaaliruokaa sitä oikein laittaisi, niin täytyy tehdä useampaa versiota. Näin on käynyt ennenkin uusien ruokatuttavuuksien kanssa kun oikein innostuu.


Tähän hapankaali-nakkivuokaan kopioin idean äidin tekemästä makkaraisesta versiosta. Tämän ruuan nakkasin kypsymään uuniin liedellä kiehuttelun sijaan.

HAPANKAALI-NAKKIVUOKA

hapankaalia
valkokaalia
porkkanaa
nakkeja (meillä Savuhovin pippurinakkeja, hyviä!)
puolikas kanaliemikuutio
vettä
meiramia

Pilkoin porkkanat (hieman esikypsytetyt), valkokaalin ja nakit ja lisäsin ne vuokaan. Lisäsin myös hieman vettä ja puolikkaan liemikuution ja sekoittelin. Lopuksi lisäsin sopivan määrän hapankaalta joukkoon ja maustoin meiramilla. Paistoin 200 asteessa noin puoli tuntia.


Tähän jauhelihaversioon sovelsin Pirkan hapankaali-jauhelihakeiton
reseptiä.

HAPANKAALI-JAUHELIHAKEITTO

naudan luomujauhelihaa
1 sipuli
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
vettä
luomukasvisliemijauhetta
hapankaalia
meiramia
siirappia
suolaa

Paistoin jauhelihan, sipulikuutiot ja lehtiselleriviipaleet pannulla. Kypsensin pilkotut porkkanat vähäisessä määrässä luomukasvisliemijauheella maustetussa vedessä.

Porkkanoiden pehmennettyä lisäsin niiden sekaan jauhelihaseoksen ja hapankaalia. Maustoin ja lisäsin hitusen vettä. Annoin keiton vielä hetken porista hiljalleen liedellä.


Kumpiko parempi, kas siinä pulma. Tais olla tasapeli tällä kertaa ;)

2 kommenttia:

  1. Hyvä Jenni :) Hapankaali on hyvää salaatin asemastakin...-äiti-

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Herää kysymys mitä muita ruokia on jäänyt paitsioon vuosien saatossa..? Täytyy jatkossakin yrittää osata olla vähemmän ruokarajoitteinen :)

    VastaaPoista