torstai 3. maaliskuuta 2011

Fetajuusto-popcornmuffinit (Fredmanin kuohkeat muffinit)

Siitä onkin kulunut tosi kauan aikaa kun viimeksi leivoin jotain makeaa. Tänään korjasin tämän epäkohdan ja talviloman kunniaksi pidin kunnon leivontapäivän. Olin aikaa sitten laittanut korvan taakse yhden hyvin omalaatuisen muffinireseptin. Jo se, että aineslistalla on popcornia ja fetajuustoa, kertoo siitä ettei ole perusmuffarit kyseessä.

Sen verran kuitenkin epäilystä reseptin suhteen oli, etten tehnyt kuin puolikkaan annoksen. Ohje on Dagens muffin -sivuilta: Fredmanin kuohkeat muffinit.


FREDMANIN KUOHKEAT MUFFINIT

20 muffinia

125 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
Noin 1 litra poksautettuja popcorneja
200 g fetajuustoa

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää myös fetajuusto ja maito ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää popcornit.

Jaa taikina annosvuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.


Yllätyin näiden mausta tai lähinnä mauttomuudesta. Syötäviä nämä olivat ja popcornit sopivat tosi hyvin taikinan sekaan mutta jotain siihen kaipasi. Vai oliko nyt niin että odotti näiden olevan todella erikoisia, ja sen takia ne sitten tuntuivat liian pliisuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti