torstai 10. maaliskuuta 2011

Yrtti-tomaattimuffinit


Tämä Sunnuntain yrtti-tomaattimuffinssimix oli jäänyt täysin unohduksiin ruokakaapin perukoille. Sain tämän viime vuoden keväänä järkätystä blogimiitistä. Siitäkin alkaa olla kohta vuosi aikaa. Huh, tätä ajanjuoksua.

Aikaa on kulunut niin paljon, että päiväyskin tässä mixissä oli vastikään vanhentunut, mutta en sen antanut haitata. Ei kai tämmöiset jauhoseokset ole niin herkkiä pilaantumaan vaikka viimeinen käyttöpäivä (vai myyntipäivä?) meneekin umpeen. Tuore ruoka on asia sitten erikseen.

Eilen ruuanlaiton yhteydessä samoilla uunin lämmöillä muistin "leipoa" nämä. Eipä näissä paljoa leipomista ollut, lisättiin jauhoseokseen vaan vesi ja öljy ja sekoitettiin. Taikina oli siten valmis.

Tai oikeastaan, noin olisi voinut toimia ja varmasti ihan ok muffineita olisi tullut, mutta muistin että Vallan makeeta -blogissa suositeltiin jotain lisähöystettä taikinaan lisättäväksi. Joten pilkoin vähän tuoretta basilikaa ja lisäsin aurinkokuivattuja tomaatteja sekä oliivinpalasia. Ehdottomasti suosittelen minäkin vähän tuunaamaan taikinaa, kannatti varmasti.

Sitten vaan taikinan jako muffinivuokiin ja muffinipelti uuniin. Paistoin 225 asteessa reilu 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti