sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Päiväreissu Kuopioon

Kävimme hiihtolomaviikon perjantaina vanhempieni kanssa Kuopiossa. Keskustassa kierrellessämme piipahdimme torin laidalla olevassa kauppahallissa.

Jälleen kerran jouduin manailemaan mielessäni Jyväskylän kauppahallin alasajoa, sen verran kivoja putiikkeja tässä Kuopionkin hallissa toimii. Pientä kateutta on väkisinkin ilmassa heitä kohtaan, joilla on mahdollisuus asioida kauppahalleissa ;)


Jotain kotiinviemisiä oli tietenkin ostettava, se oli selvä juttu. Itselläni mukaan tarttui Tildan puodista karjalanpiirakoita sekä lanttukukkosia. Varsinkin kukkoset olivat mahtavia, kivan kokoisia suupaloja vaikka kahvipöytään.

Tässä lanttukukkonen halkaistuna. Maku vain parani jos niitä hieman lämmitti.


Vanhempani ostivat maankuulun Pikku Veneton tiskiltä juustoa ja salamimakkaraa, kumpaistakin paria eri makua. Juustoista ei harmillisesti ole tarkkaa tietoa, kuin että toinen on sveitsiläistä kermajuustoa ja toinen irlantilaista sinihomejuustoa.

Salameista leikkeleet ovat espanjalaistyylistä yrttisalamia ja palana oleva on tulista salamia, tosin miedointa heidän valikoimastaan.


Lounasta kävimme naatiskelemassa muikkuravintola Sammossa. Hyvältähän ne voissa rapsakoiksi paistetut muikut maistuivat, tosin annoksen kylkeen olisi kaivannut jotain raikasta, esimerkiksi kermaviilipohjaista kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti