perjantai 18. maaliskuuta 2011

Kikhernecurry ja kotoisat lihapullat

Uudet makuelämykset saavat jatkoa. Viime kauppareissulla vietin jonkun tovin maustehyllyllä mielessäni tämä Hesarin resepti. Tykkään tosi paljon kikherneistä ja ajattelin että siinä sivussa totutan makuhermojani uusiin mausteisiin.


KIKHERNECURRY

1 tlk kikherneitä
450 g pakastekukkakaalia
1 sipuli
2 lehtisellerinvartta
1 chilipaprika
inkivääriä raastettuna
currya
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
mustapippuria
soijakastiketta
turkkilaista jugurttia
sitruunamehua
tuoretta korianteria

Oioin taas mutkia suoriksi ja tein tämän helpoimmalla mahdollisella tavalla. Eli kiehautin aluksi jäiset kukkakaalit vähäisessä määrässä vettä ja lisäsin vähitellen muut ainekset joukkoon kypsymisjärjestyksessä. Tuoreen korianterisilpun lisäsin aivan loppuvaiheessa.

Ihan kivanmakuista, erilaista. Huomaa, etten ole näihin kaukoidän makuihin niin tottunut. Seuraavalla kerralla täytyy muistaa laittaa maltillisemmin näitä uusia mausteita, inkivääriä taisin innostua raastamaan himpun liikaa. Maustamisharjoittelut siis jatkukoon.


Vastapainoksi eksoottisemmalle ruualle olivat nämä lihapullat. Perussettiä muuten, mutta satuin ripsauttamaan taikinaan maustepippuria tavan mustapippurin sijaan. Tuli ihan lapsuusaika mieleen näiden pullien mausta ja luulen, että se johtuu nimenomaan maustepippurista. Eivätkä muuten olleet hullumman makuisia, täytyypäs useamminkin käyttää tätä maustetta.

PERINTEISET LIHAPULLAT

luomu naudanjauhelihaa
sipulia
sipulikeittoaineksia
turkkilaista jugurttia
maustepippuria

Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet ja muut ainekset. Sekoita hyvin ja pyörittele taikinasta pellille pieniä pyöryköitä. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti