keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Tulinen kasvis-kanakeitto

Tämä jatkuva helle pistää väkisinkin luovaksi keittiön puolella. Tänään ratkottavana oli miten jatkokäsittelisi jääkaapista löytyvän grillatun kanafileen ja juu, meillä on näköjään jotkut kanaviikot menossa ;). Siinä vaiheessa kun aimo määrä kasviksia oli höyrykeittimessä kypsentymässä, syntyi idea. Miksen tekisi kanasta ja kasviksista keittoa, onnistuisikohan se ilman paistolevyn kuumentamista..?

Onnistuihan se :) Ensitöikseni survoin pehmenneet kasvikset (porkkana, lanttu ja kukkakaali) sauvasekoittimella ja lisäsin siihen vedenkeittimellä kiehutettua vettä. Kuumaan veteen olin liottanut kasvisliemijauhetta makua antamaan. Lisäsin kasviksien mukaan myös puolikkaan chilipaprikan ja sepäs olikin hyvä idea, soppa muuntui näin sopivan tuliseksi. Lopuksi lämmittelin mikrossa suikaloidun kanan ja lisäsin ne soseeseen ja kappas, päivän lämpöinen ateria oli valmis ilman että keittiö olisi muuttunut saunaosastoksi ;)

2 kommenttia:

  1. Aika epeli olet :D ei olisi mulle tullut mieleen hoitaa tuota noin :) nerokasta!

    VastaaPoista