sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Alkukesän vakiopiirakkaa äidin tekemänä


Pientä ärsytystä on havaittavissa, jos oma aika ei riitä keittiössä muuten kuin nopeisiin ja tuttuihin arkiruokiin, ja kuitenkin tekisi niin kovin mieli blogitella. Onneksi nopea piipahdus äidin keittiössä antoi heti jutun aiheen, sillä sieltä löytyi juuri uunista tullut raparperipiirakka. Ihan parhautta.

Piirakka on tehty Terhin keittiön -tyyliin. Pienin muutoksin tässä ohje kopioituna Terhiltä.

RAPARPERIPIIRAKKA

2 dl piimää
1,5 dl sokeria
1 dl sulatettua voita
3,25 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
3 raparperin vartta pilkottuna
vajaa desi sokeria
1 tl kardemummaa

Vaniljajäätelöä tai -kastiketta tarjoiluun

Pilko piirakan päälle tulevat raparperit siivuiksi ja kaada päälle sokeri sekä kardemumma sekoittaen. Yhdistä toisessa kulhossa piirakan ainekset sekaisin.

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Lisää päälle raparperiseos. Paista 190 asteessa noin 20-30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut väriä. Kokeile tikulla piirakan kypsyys.

"Ääntä kohden, näin se piirakka hupenee. Ja se vaniljakastike oli tuossa vaiheessa vielä purkkimuodossa jääkaapissa."

2 kommenttia:

  1. Nams, jotakuinkin tuolla ohjeella teen minäkin usein raparperipiirakan. Tuohon on kiva myös laittaa mansikoita raparperipalojen lisäksi. Työkaveri lupasi tuoda puutarhastaan pari oksaa huomenna, niitä odotellessa tässä selailen eri ohjeita vesi kielellä ;)
    Nti Papu.

    VastaaPoista
  2. Joo, mansikat käy tosi kivasti raparperin kanssa :) Joskus muistan niin tehneeni myös.

    Raparperipiirakoita on nyt tehty useassa blogissa, monenmoista ohjetta ja variaatiota on tarjolla. Varmasti löydät oikein mieluisan reseptin herkutteluhetkeen :) On se vaan niin hyvää!

    VastaaPoista