keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kesäkuu: Jännän mausteiset lihapullat



Joskus mielenkiintoisen reseptin saattaa bongata mitä ihmeellisimmistä paikoista. Näiden pullien alkuperäinen ohje löytyi Savon Sanomien kesäliitteestä. Se, että luin kyseistä aviisia, oli melko sattumankauppaa, sillä nappasin sen muutama viikko sitten eräältä huoltoasemalta mukaan matkalukemisiksi.

MAUSTEISET LIHAPULLAT

700 g nauta-sikajauhelihaa
150 g kirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä (laitoin vajaa 1/2 rkl valkosipulijauhetta)
1/2-1 rkl jauhettua neilikkaa
1/2-1 rkl currya
1/2-1 rkl kuminan siemeniä
1/2-1 rkl kardemummaa jauhettuna
1 rkl paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa

Pilko tomaatit tosi pieniksi paloiksi. Lisää ne ja mausteet kulhoon, sekoita. Lisää myös jauheliha ja vaivaa taikinaksi hyvin sekoittaen.

Pyörittele taikina palloiksi ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.



Ohje oli tarkoitettu grillissä kypsennettäville kebakoille, mutta käy hyvin näin pullataikinanakin. Lihapullat olisivat olleet tosi hyviä, jos a) en olisi ylipaistanut niitä, vähän kuivuivat liikaa ja b) olisin laittanut kardemummaa vähemmän, sen mausta en suolaisissa ruoissa niin hirveästi välitä. Tuoreet kirsikkatomaatit kävivät epäilyistäni huolimatta taikinan sekaan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti