maanantai 18. kesäkuuta 2012
Pitsanen
Eipä ole minusta pizzaleipuriksi, ei ainakaan näillä näytöillä. Tarkoitan tällä lähinnä pohjan tekoa, se vaan ei oikein luonnistu. Enpä tosin kovin hanakasti sitä ole treenaillutkaan, joten sikäli turha parkua. Sinnikkäästi kun vain jaksaisi, niin varmasti jonakin päivänä pohjan pyöräyttäisi tuosta vain.
En näiden taikinavaikeuksien jälkeen pohjan ohjetta tänne kirjoita, en itsekään sitä toiste tekisi vaan kokeilisin jotain muuta. Siihen joka tapauksessa tuli se tavallinen jauho-vesi-öljy -sekoitus, nostatusaineena käytin leivinjauhetta (ei ollut hiivaa ja jostain luin vinkin) ja pikkukuriositeettinä lisäsin paahdettuja pellavansiemeniä.
Hurjan kivoja näistä alkuvaikeuksien jälkeen kuitenkin tuli, ja pikkupitsaset käyvät oikein mainiosti esimerkiksi kahvipöytään suolapalaksi.
FETA-OLIIVI -MINIPIZZAT
pizzataikinaa
tomaattikastiketta (kts. ohje alla)
fetajuustoa
kalamataoliiveja pilkottuna
varhaissipulia suikaleina (olisin laittanut punasipulia jos olisi ollut)
parmesaanijuustoa raasteena
Taputtele pizzataikina pellille pieniksi pyörylöiksi. Lisää jokaiseen tomaattikastiketta sopiva määrä ja levitä tasaiseksi. Ripottele muut täytteet pinnalle ja lopuksi raasta parmesaania päälle.
Paista 200-225 asteessa noin vartti.
JAUHELIHA-SALAMI -MINIPIZZAT
pizzataikinaa
tomaattikastiketta (kts. ohje alla)
ruskistettua ja maustettua sipuli-jauhelihaseosta
salamisuikaleita
emmentaljuustoraastetta
tomaattiviipaleita
kuivattua oreganoa
Ohje kuten Feta-oliivi -pizzoissa.
Tomaattikastikkeesta kyllä kehtaan kirjoittaa, siihen olin oikein tyytyväinen. Toki senkin pystyisi hifistelemään paremmaksi käyttämällä tuoreita raaka-aineita, mutta näin alkukokeiluksi tämä riittänee. Sitä paitsi kaikki pitsasten ainekset ovat sillä hetkellä kotoa löytyneitä, mikä on pieni ihme, sillä edeltäneellä kauppareissulla näiden teko ei käynyt mielessäkään. Sateinen päivä laittoi ex tempore-kokkailemaan.
TOMAATTIKASTIKE PIZZALLE
1 sipuli (laitoin pari varhaissipulia)
2 valkosipulin kynttä (laitoin valkosipulijauhetta)
1 rkl oliiviöljyä
400 g kokonaisia tomaatteja säilykkeenä
2 rkl tomaattipyreetä
ripaus palmusokeria
0,5 tl suolaa
mustapippurirouhetta
kuivattua oreganoa
Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kattilaan tomaatit sekä pyree ja mausteet lukuunottamatta oreganoa, anna kiehua vartin ajan.
Soseuta kastike lopuksi tasaiseksi, lisää oregano ja tarkasta maku.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nää oli hyviä! Ei tainnu PLE:lle jäädä yhtään kun allekirjoittanut ahmi kaikki! :)
VastaaPoista