sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Jauhelihapiiraset


JAUHELIHAPIIRASET

1/2 pkt Myllyn paras ruistaikinaa
n. 200 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
jauhelihamaustetta
mustapippuria
savupaprikajauhetta
ruokakermaa
1 kananmuna
tabasco chipotlea
suolaa
juustoraastetta
tomaattiviipaleita

Sulata pakastetaikinalevy ja kaulitse ohueksi. Levitä taikinalevy esimerkiksi voidellun muffinipellin päälle ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Painele taikina pellin koloihin.

Ruskista jauheliha ja sipulikuutiot. Mausta seos ja kaada taikinavuokiin. Riko kananmunan rakenne kevyesti ja yhdistä se ruokakermaan. Mausta tabascolla ja suolalla. Lisää ruokakermaseosta ja juustoraastetta jauhelihan päälle ja lisää jokaiseen piiraseen yksi tomaattisiivu kanneksi. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Tästä annoksesta tulee kahdeksan piirasta.

4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ideasta! Valmis ruistaikina on pitkään ollut suosikkina!

    VastaaPoista
  2. Kiitti kommentista! Mä myös tykkään tuosta ruistaikinasta ja kiva välillä oikoa mutkia ja nopeuttaa kokkailuja noilla puolivalmisteilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuliko näistä hyviä? Näyttää tosi kivalta. Suunnittelen tässä pikkusuolaista sunnuntaita varten, kun tulee kaveri kylään.

      Poista
    2. Tosi hyviä tuli! Suosittelen, ja täytteitähän voi laittaa oman maun mukaan. Hetken kun antaa noiden vetäytyä paiston jälkeen niin pysyvät nätin näköisenä tarjoiltavaksi.

      Poista