lauantai 18. kesäkuuta 2011

Täytetyt paprikat kahdella eri täytteellä


Välillä tuntuu siltä, että parhaimmat päähänpistot ruuanlaiton suhteen syntyvät ilman mitään ennakkosuunnitelmia ja kaupassa käyntejä. Nämä paprikat nimittäin on perjantai-iltana meidän keittiössä vierailleen "improvisaatioteatterin" lopputulos.

Paprikoiden täytteistä tuli yllättävän hyviä. Niitä voisi tarjota sellaisenaan lisukkeena, varsinkin kun täytettä aina melko varmasti tekee "liikaa". Esimerkiksi tuo kasvistäyte grillatun lihan kanssa toimisi varmasti. Tämä ruoka sopii myös karppaajalle.


Idean kukkakaalitäytteeseen nappasin Kokkaavilta siskoilta. Samalla hoksasin hyödyntää pihamaan ruohosipulipuskan, joka vuosi vuodelta sinnikkäästi puskee esiin kukkapenkistä.

KUKKAKAALICOUSCOUS TÄYTETYILLE PAPRIKOILLE

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pari lehtisellerinvartta
öljyä paistamiseen
1 pieni kukkakaali
noin puolikas kesäkurpitsa
sulatejuustoa
vaaleaa balsamicoa
mustapippuria
suolaa
hunajaa
ruohosipulia

4 paprikaa
tomaattiviipaleita

Lisäykset lihaversion täytteeseen:
meetwurstia
emmentaljuustoa
suolakurkkua


Aloitin "näytelmän" pesemällä ja puolittamalla paprikat. Poistin paprikoista sisukset, laitoin ne uunivuokaan ja kaadoin vähän vettä pohjalle. Esipaistoin paprikoita uunissa parissa sadassa asteessa täytteiden teon ajan.

Paloittelin sipulit ja sellerinvarret. Kuullotin niitä öljytilkassa pannulla.
Niiden vähän pehmennettyä lisäsin joukkoon pieneksi silputun kukkakaalin ja paloitellun kesäkurpitsan. Laitoin tässä vaiheessa myös sulatejuuston sekaan sulamaan. Tällä kertaa muistin kypsentää seosta tarpeeksi pienillä tehoilla, ettei kukkakaalit pääse ruskistumaan.

Lopuksi maustoin muhennoksen mustapippurilla sekä lorautin sekaan balsamicoa ja vähän hunajaa. Lisäsin myös ruohosipulisilpun.

Jaoin täytteen puoliksi ja lisäsin toiseen osaan paloitellut makkarat, juustot ja suolakurkut. Tässä vaiheessa lisäsin kasvistäytteeseen hieman suolaa, lihatäyte ei lisäsuolaa tarvinnutkaan.


Nappasin paprikat uunista täytteiden ollessa valmiina ja täytin ne. Sitten paistoin vielä hetken aikaa, siten että täyte alkoi saamaan vähän väriä pintaan. Ai niin, osaan paprikoista suikaloin kokeilumielessä tomaattiviipaleet kanneksi. Sehän olikin hyvä oivallus ja olisipa tomaattien pintaan voinut ropsauttaa jotain maustettakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti