sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Grillatut persikat ja raparperi-mansikkaletut


Heräteostoksena kauppareissulta tarttui mukaan persikoita. Grilliinhän ne piti sitten suolaisten oheen tunkea. Jos olisin ollut nohevampi ja ajoissa liikkeellä, olisi niitä kannattanut marinoida. Tällä kertaa persikoita siveltiin vain hunajalla, mikä tosin riitti makeuttamaan ne mainiosti.

Persikat olisivat saaneet muhia grillissä kauemmin, mutta ihan syötäviä tuli näinkin. Enemmän pehmenneinä olisivat varmasti todellista herkkua, seuraavan kerran täytyy muistaa miettiä ajoitusta paremmin.


Ajatus lettuihin tuli myös melko viime tippaan, onneksi taikinan sekoittaa nopeasti. Hyödynsin lettutaikinaan aiemmin tekemääni mehua, josta lättyjen hieno väri on peräisin. Lettutaikinan ohjeeseen sovelsin omenamehuun tehdyn taikinan ohjetta.

Lisäsin myös sokeria jonkun verran, mehu itsessään ei ollut riittävän makeaa. Lettujen paisto onnistui kätevästi myös ulkona grillin sivukeittimellä.

RAPARPERI-MANSIKKALETUT

1/2 l raparperi-mansikkamehua
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä


Muut grillailut olivat tutut ja turvalliset: kanafileitä, tomaatti-mozzarella-basilikaleipiä sekä kasviksia tuorejuustolla. Kanafileisiin makua toi Poppamiehen miedosti tulinen savuhunaja -grillikastike.


Pikku Leijonakin kävi ihmettelemässä meidän herkutteluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti