keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Highland cattle -lihatuotteet ja kesäisen kepeä salaatti

Juhannusaattona teimme pienen maakuntaretken naapuripitäjään. Jäppilään meidät houkutteli eritoten Hyvätuuli -myymälä ja siellä myytävät highland cattle eli ylämaankarjan lihatuotteet. Ja ellei ajankohta olisi ollut juhannus ja varauduttu tekemään ruuat itse kotona, oltaisiin saatettu jäädä syömään Jäppilän Kievariin. Täytyy näköjään kesän mittaan tehdä toinenkin ajelu sinne päin..


Hyväntuulen sivuilla kerrotaan ylämaankarjasta näin: "Highland Cattle eli ylämaankarja on skotlantilainen alkuperäisrotu. Rodun tunnistaa mahtavista sarvista ja pitkästä, riippuvasta turkista. Sen perusominaisuuksiin kuuluu hyvä terveys, sopeutuneisuus ankaraan ilmastoon ja kyky hyödyntää vaatimatonta ravintoa. Siksi kasvatamme niitä ulkona ympäri vuoden".


Komeat sarvet niillä on totta tosiaan.

Myymälässä on myynnissä kolmen eri luomutilan tuotantoa ja lihajalosteita on grillipihveistä aina säilykkeisiin. Myös pakasteita on saatavilla. Meille mukaan lähti juusto- ja tavallista grillimakkaraa sekä balkanmakkaraa. Vanhempani ostivat grillipihvejä aimo satsin (jotka tuhottiin pyhien aikana), grillimakkaroita sekä lihasäilykkeitä.


Hyväntuulen myymälässä oli myynnissä myös muun muassa käsitöitä sekä Kyytselän jäätelöä, jota mekin ostimme suklaan ja mansikan makuisena. Todistusaineistoa jäätelöistä ei jostain kumman syystä ole, ne herkuteltiin viimeistä lusikallista myöten porukalla juhannuspäivänä.

Samalla huviajelulla kerättiin erään pikkutien varrelta ruokapöydän kaunistukseksi luonnonkukista kimppu.


Juhannuksena ruoka oli melko lihapitoista, joten teimme paljon salaatteja vastapainoksi tarjolle. Tässä yksi grilliruokien kera herkuteltu salaatti, hyvin yksinkertainen sellainen.


KESÄSALAATTI

jäävuorisalaattia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
cantaloupemelonia
herneenversoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti