keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kesä: Raparperi-mansikkamehu


Itselläni on hyvin vähän kokemusta minkäänlaisten juomien teosta, mutta siitä huolimatta tästä mehusta tuli hyvää. Aika raikasta tosin, sopii hellejuomaksi paremmin kuin hyvin.

Osviittaa otin Sugar Mamalta, itse tosin tein puolet ohjeen määrästä. Käyttämäni mansikat olivat pakastettuja ja sokeroituja, joten en lisännyt sokeria mehuun yhtään. Vähensin samalla sitruunan osuutta. Jos ei ihan näin kirpakasta mehusta tykkää, sokeria tietenkin kannattaa lisätä ohjeen mukaan.

1 l raparperia
1-2 dl mansikoita
1/2 kg sokeria
2 sitruunan mehu
4 litraa vettä

Pilko raparperi. Keitä aineksia miedolla lämmöllä puolen tunnin ajan. Mehun jäähdyttyä siivilöi juoma pulloihin.

Noudatin Sugar Maman vinkkiä ja sekoitin mehua kivennäisveden joukkoon. Hyvä yhdistelmä, tämä täytyy muistaa sitten tulevina hellepäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti