keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Valkosipulinen bratwurstivuoka


Olen tässä kevään mittaan totutellut käyttämään valkosipulia ruuanlaitossa ja "harjoitukset" ovat edenneet siihen pisteeseen, että siedän valkosipulin makua/hajua jo melko hyvin. Paljon paremmin kuin ennen. Hyväähän se on, kunhan sitä ei ole liikaa. Siinäpä se vaikeus onkin, täytyy olla tosi tarkkana maustamisessa, sillä liian valkosipulinen ruoka on mielestäni kamalaa.


Tämä makkaraperunavuoka onnistui valkosipulin osalta hyvin. Kuuleman mukaan sitä olisi saanut olla himpun jopa enemmän. Hiljalleen alkaa oikea tuntuma noiden määrien suhteen löytyä.

VALKOSIPULI-BRATWURSTIVUOKA

400 g bratwurstimakkaraa
6 isoa perunaa
2 dl ruokakermaa (kolme sipulia)
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
valkosipulirouhetta
emmentaljuustoraastetta

Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Lado potut voideltuun vuokaan ja lisää joukkoon ruokakerma sekä valkosipulirouhetta. Esipaista pottuja 200 asteessa noin puoli tuntia. Itse höyrytin perunasiivuja hetken aikaa, joten pystyin vähentämään uunissaoloaikaa vastaavasti.

Pilko makkara sekä sipulit ja paista niihin hieman väriä pannulla. Yhdistä makkara-sipuliseos perunoiden sekaan vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista vielä sen aikaa, että juusto sulaa ja hieman ruskistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti