sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Täytetyt paprikat



Täytettyjä paprikoita tulee aika ajoin tehtyä. Täytetyt letut suolaisella täytteellä ovat kans hyviä, mutta nämä paprikaiset versiot ovat tietty kepeämpiä. Täytteellähän myös voi säädellä tämän ruuan tuhtiusastetta. Tällä kertaa mentiin kasvistäytteellä, johon tuli:

- lanttua
- porkkanaa
- palsternakkaa
- juuriselleriä
- muutama lehti savoijinkaalia pilkottuna
- purjosipulia
- punasipulia

Keitin näitä vähäisessä määrässä vettä luomukasvisliemijauheen kera. Muussasin kypsät kasvikset hyvin epämääräisesti, sillä tavoin seoksesta tuli tiiviimpää. Lisäsin vielä joukkoon keitettyä soijarouhe-punasipuliseosta, GoGreenin luomukikherneitä sekä mausteina mustapippuria ja oreganoa.



Täytteen valmistuttua siirryin paprikoiden kimppuun. Leikkasin neljästä paprikasta hatun erilleen ja tyhjensin sisuksen. Laitoin paprikat vuokaan ja täytin ne. Lisäsin vuokaan pohjalle vähän vettä ja paistoin puolisen tuntia 200 asteessa. Otin paprikat hetkeksi ulos uunista ja lisäsin niiden pinnalle parmesaanijuustoa raastettuna. Tämän jälkeen vuoka vielä uunin lämpöön muutamaksi minuutiksi juuston sulamisen ajaksi.

2 kommenttia:

  1. Nam. Tuntuvat ruokaisilta ja topakoilta kasvisruoaksi. Ja sopivilta vierastarjottaviksi. Joskus tuntuu, että kasvissyöjille on tosi hankala keksiä mitään kivaa ja ruokaisaa tarjottavaa.

    VastaaPoista
  2. Nam, mitä herkkupaprikoita. Ja tosi kiva idea kasvisruoaksi. Mitä sitä lihaa aina onkaan pakko jokapaikaan laittaa...

    VastaaPoista