tiistai 9. marraskuuta 2010

Tulinen kalkkunakeitto ja tuliainen Kiinasta

Jälleen kerran meidän keittiön ruokalistalle oli eksynyt tulista soppaa :) Pääosassa tässä keitossa olivat kalkkunanfileesuikaleet, nauris ja chilimaustettu tomaattimurska. Myös varsiselleriä, purjoa ja chilipaprikaa pilkoin sekaan. En muistanut ollenkaan kuinka tulista tuo tomaattimurska on, senpä vuoksi aika "hottia" tuli tästä. Oli ihan siinä rajamailla että keiton pystyi tuskailematta syömään.. ;) Paatuneemmille chilinsyöjille tuskin olisi tuottanut mitään vaikeuksia.Töissä pomo toi tuliaisena erilaisia keksejä Kiinan reissultaan. Makuja oli kolmea erilaista: kookos, mango ja ananas. Otin kookoksen makuisen kotiin vietäväksi ja maisteltavaksi. Suoraan sanottuna jäi minulta siihen maistamiseen tuon keksin syöminen, en tykännyt. Teollisen makuinen ja liian vähän makea. Tuli mieleen kaupan kuivakakut (ne sellaiset, joille luvataan säilyvyyttä kuukausitolkulla) ilman mitään makeutta. Enemmänhän tuo on kuivakakkua muistuttava kuin keksiä myös koostumukseltaan.

Tuli vaan mieleen, että onkohan kiinalaiset keksit ja pikkuleivät yleisesti tällaisia?

2 kommenttia:

  1. Kunnon syyssoppaa :) lämmittää kivasti sisuksissa! Tosi usein kun maistelee jotain ulkomaalaisia erikoisuuksia niin ei voi kuin ihmetellä, että ihanko totta ne paikalliset syö näitä, ja vielä tykkäävätkin ;) tottumukset on niin erilaisia eripuolilla... Onpahan jotain ihmeteltävää :D

    VastaaPoista
  2. Tosiaan kiva idea oli pomomieheltä tuoda noita paikallisia keksejä, eikä esim. mitään kaikille tuttuja ylikansallisia suklaanameja lentokeltältä tms.

    Mielenkiinnolla joskus esimerkkinä vaikkapa Lidlissä tulee hypisteltyä muiden maiden (meille) omituisia tuotteita :)

    VastaaPoista