maanantai 22. marraskuuta 2010

Suklaa-aprikoosipullaIdea tähän bostonpullaan lähti Pandan persikanmakuisesta tummasta suklaasta. Ajattelin että yhdistämällä vielä kuivattuja aprikoosinpalasia suklaasta saisi oivan pullan täytteen. Ja oikein makoisa siitä tulikin, voisin kuvitella tällaisen herkkupullan esimerkiksi joulunajan kahvipöytään.

Tein bostonin irtopohjavuokaan (halk. 20cm) eli 2 1/2dl:n pullataikina riittää hyvin. Kaulitsin taikinasta kohoamisen jälkeen suorakaiteen muotoisen kaistaleen ja voitelin sen rasvalla. Taisinpa vielä ripotella kerroksen (hyvin kevyesti tosin) sokeriakin, mutta luulen, että ei olisi ollut niin tarvis. Luultavasti suklaarouhe ja aprikoosin palat olisivat riittäneet makua antamaan, halusin vaan pelata varman päälle ;)

Täytteiden levityksen jälkeen kääräisin pullan rullalle (samaan tapaan kuin puustien teossa) ja leikkasin suorilla viilloilla sopivan korkuisia palasia irtopohjavuokaan. Pullapalasia ei kannata asetella kovin tiiviisti vuuan pohjalle, vaan jättää niille vähän varaa paisua uunissa. Voitelin pullan kananmunalla ja paistoin 200 asteessa vajaa puoli tuntia.

Täytteen määriä en tarkasti mitannut, laitoin silleen sopivasti :) Suklaarouhetta meni ehkä puoli levyä, siitä tosin jäi myös koristeeksi pullan päälle. Aprikooseja kuutioin sopivassa suhteessa suklaan määrään.

Tässä boston koristeltuna tomusokerilla ja annospala:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti