maanantai 11. lokakuuta 2010

Korvapuustit

Korvapuusteillakin on oma päivänsä :) Sitä vietetään 4. lokakuuta. Tämän hirmu tärkeän tiedon nappasin Pirkan lokakuun ruokalehtisestä, samalla siinä oli korvapuustien teko-ohje. Ihan oikeana päivänä en pullataikinan (käsin)vaivaamiseen ryhtynyt, sen verran aikaa vievää hommaa. Kiireettömänä viikonloppuna paljon mukavampi pistää pullien tai sämpylöiden leivontatalkoot pystyyn :)



Todella harvoin tulee leivottua pullaa, vaikka tosi paljon siitä pidänkin. Vierasvarana pakastimessa kätevä.

Korvapuustit:

5 dl maitoa
50 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
n. 900 g (14 dl) vehnäjauhoja
150 g leivontamargariinia

- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi
- Liota hiiva maitoon
- Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna
- Lisää ensin vähän jauhoja ja sekoita taikinaa sitkon aikaansaamiseksi
- Vähitellen lisää enemmän jauhoja ja alusta taikina vaivaamalla
- Lopuksi lisää rasva
- Anna taikinan kohota

Täytteenä näissä perinteiseen malliin margariinia, sokeria ja kanelia. Kohotetaan hetki ja voidellaan kananmunalla ennen paistamista. Koristeeksi raesokeria. Paisto 225 asteessa reilu kymmenen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti