torstai 7. lokakuuta 2010

MantelikalaSai verestellä koulumuistoja eräänä päivänä tässä kun tuli tehtyä mantelikalaa. Sehän se taisi olla suosituimpia kouluruokia ainakin minun nuoruudessani. Hyvältä maistui tänäkin päivänä ja näin kotioloissa.

Helppoakin helpompi ohje kuuluu näin:

- sulata seitifilee (400g)
- laita kala uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla ja anna makustua hetkinen
- sekoita korppujauhosta (3/4dl), ruokakermasta (2dl) ja yhdestä kananmunasta kuorrute
- lisää kuorrutteeseen 1tl suolaa ja mantelilastuja (vajaa 1dl)
- kaada kuorrute uunivuokaan kalan päälle ja ripottele mantelilastuja koristeeksi
- paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia

2 kommenttia:

  1. Mantelikala oli jotain mistä koulussa tykkäsin hurjasti, mutta on käynyt niin hassusti että aika joka yleensä kultaa muistot on ruostuttanut muistoni. Jotenkin mantelikala ei vaan enää mun mieleen ole, en yhtään tiedä mitä tapahtui tässä matkalla.

    VastaaPoista
  2. Jännä miten yleisesti toi mantelikala oli niin suosittu kouluruokalaji :) Pinaattiletut taisi olla toinen suosikki ainakin tyttöjen keskuudessa. Ja sitten tietenkin ne perinteiset suosikit mitkä myös kotona maistuvat.

    Meillä kyllä upposi tämä "fiilistelyruoka" vieläkin vähän liiankin hyvin ;) Hmm.. Aloin pohtimaan onko jokin ruoka mistä tykkäsin kouluaikoina mutta tänään ei niinkään maistu. Yksi ainakin tuli mieleen: maksalaatikko. Sitä nälkäänsä söi koulussa (kunhan riipi rusinat veks ensin lautasen reunalle) mutten edes muista oonko vanhemmalla iällä sitä edes maistanu. Noi sisäelinjutut puistattaa (vähän liian nirso olen muutenkin, täytys laajentaa makutottumuksia).

    Johan lähti tekstiä het näin aamutuimaan :) Ja ainiin, kiitos Hanna kommentista!

    VastaaPoista