maanantai 18. lokakuuta 2010

Punajuuri+aurajuusto


Nämä kaksi ovat loistava parivaljakko, eihän siitä pääse mihinkään. Vanha keksintö, mutta itse olen oivaltanut tämän "silleen oikeesti" vasta vähän aikaa sitten. Vuohenjuustokin ilmeisesti olisi punajuuren parina kohdillaan, mutta sitä ei ole tullut testattua. Tätä lisuketta on tullut tehtyä lyhyen ajan sisällä moneen otteeseen, sen verran perinpohjin hullaannuin tähän yhdistelmään.

Resepti suoraan Maku -lehden nelosnumerosta.

Punajuurigratiini

6 kpl punajuurta
200 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
75 g sinihomejuustoa (rasvaa 17 %)
1/2 dl tuoretta timjamia (olen myös käyttänyt kuivattua)

- Keitä punajuurilohkot vedessä kypsiksi
- Sekoita ranskankermaan sinihomejuusto ja timjami
- Laita jäähtyneet punajuuret uunivuokaan ja kaada ranskankermaseos niiden päälle
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia

Näköjään käsittelen hieman eri tavoin nuo punajuuret kuin mitä resepti neuvoo. Olen tottunut kuorimaan punajuuret ennen keittämistä, reseptin mukaan ne keitettäisiin kuorineen ja vasta jäähdyttyään kuorittaisiin ja lohkottaisiin. Liekkö lopputulokseen mitään suurempaa merkitystä tällä, satuinpahan vaan huomaamaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti