tiistai 23. marraskuuta 2010

Täytetyt letut

Ajatus täytetyistä lätyistä jäi kytemään paprikaversioiden kokkailun myötä. Lauantaiaamun lenkillä pähkäilin päässäni täytteen raaka-aineet, jotka kaikki löytyivätkin jo valmiiksi kaapista.

Homman aloitin lettutaikinan teolla, ja kuinka ollakkaan, en taaskaan mittaillut määriä. Taikinaan laitoin jokatapauksessa vettä ja vähän maitoa, täysjyvävehnäjauhoja, kananmunia, ripauksen suolaa ja vajaan puolikkaan purkin vihreää pestokastiketta. Peston käyttö taikinaan olikin loistoidis, sopi tosi hyvin ja antoi makua.



Täytteen teon aloitin sipuli- ja paprikalohkojen kuullottamisella öljytilkassa pannulla. Samaan aikaan turvotin soijarouhetta kuumassa vedessä, johon olin sekoittanut kasvisliemijauhetta. Turvonneen soijarouheen kippasin sipulien ja paprikoiden sekaan ruskistumaan. Myöhemmin lisäsin myös ratatouille-purkkivihanneksia sekä Creme bonjour cuisine mustapippuria. Melko perussoossi kyseessä siis.

Lettutaikina tekeytyi täytteen teon ajan. Sitten kun täyte oli valmis, siirsin sen syrjään odottamaan ja paistoin letut (kätevästi samalla pannulla). Oli varsin pieni taikina kyseessä, siitä tuli vain kolme reilun kokoista lättyä. Täytettä jäi hurjasti yli, mutta sitä oli kätevä soveltaa myöhemmin.

Täytin ja rullasin letut sekä ripottelin hieman juustoraastetta pinnalle. Annoin olla sen verran uunissa että juusto sai väriä pintaan. Mukana lättyjen kanssa uuniin meni myös esikypsytettyjä kasviksia :)

2 kommenttia: