lauantai 17. maaliskuuta 2012

Plättyjä


Napataanpas lettujen ohje talteen tänne "puoleen valtakuntaan". Näillä aineksilla tuli helposti paistettava taikina. Ilo oli käännellä ja väännellä lättyjä pannulla, kun taikina ei heittäytynyt hankalaksi. Ja tämä on paljon sanottu, sillä olen universumin huonoin lettujen paistaja.

Lettujen kanssa tarjolla oli vain kaupan mansikkahilloa, joka ei ollut hyvää. Omatekoiset marjasoseet/hillot hakkaa kaupan tuotteet mennen tullen. Näköjään olin sen faktan taas jälleen unohtanut, kerran hillopurkin olin kaappiin hommannut.

LETTUTAIKINA

(noin 10 keskikokoista lettua)

2 kananmunaa
4 dl maitoa
1/2 tl suolaa
3 rkl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita/margariinia sulatettuna

Riko kananmunien rakenne kevyesti. Lisää kananmunien joukkoon muut ainekset ja sekoita hyvin. Anna taikinan levähtää puolisen tuntia. Paista letut voin kera pannulla.

PS. Jättämällä sokerin taikinasta pois, voi lettuja käyttää suolaisten täytteiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti