sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Blogitunnustus ja omatekoinen tacomausteseos


Sain viikolla uuden tunnustuksen, ja miten kivasti taas lämmittikään sydänalaa tällainen muistaminen. Kiitos Vaahtera sulle! Blogitunnustus on samankaltainen kuin aiemminkin saatu, eli tarkoitus listata ihania blogeja, joilla on vähemmän kuin 200 lukijaa.

Homma alkaa käydä haastavaksi, sillä näiden tunnustuksien myötä on blogeja jo listailtu hyvä määrä ympäri blogimaailmaa. Harmittavan vähän aikaa pystyin paneutumaan blogien metsästykseen, joten oma listaukseni jää tällä kertaa lyhyeksi. Mutta tässä pari sellaista blogia, joita en ainakaan Top100 ruokablogisivuilta löytänyt.

- Murden Murkinat. Tänne eksyin ruokaohjetta hakiessani, ja heti pari mukavaa keittoreseptiä nappasin kirjanmerkkeihin.

- Pieni kuvakeittokirja. Tämä vastikään jyväskyläläistynyt blogi löytyi paikkakunnan perusteella. Mukava uusi tuttavuus, viimeisimmästä blogitekstistä on tosin vierähtänyt jo joku tovi.


Sitten mausteasiaa taas vaihteeksi. Karppifoorumilta bongasin ohjeen omatekoiseen tacomausteseokseen. Innostuin heti miksailemaan maustepussien sisältöjä ja seos on jo hyväksi todettu. Mukavaa vaihtelua esimerkiksi jauhelihan maustamiseen.

Ohje on alunperin kopioitu Annika Dahlqvistin ja Maria Höglundin Karpin tapaan keittokirjasta.

TACOMAUSTESEOS

1,5 tl suolaa (1 tl)
2 tl chilijauhetta (1 tl)
2 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl juustokuminaa
2 maustemittaa cayennepippuria

Aineet sekoitetaan keskenään ja säilytetään kuivassa ja viileässä. Suolan ja myös chilijauheen määrää vähensin, sillä käytössäni oleva chili on melko voimakasta. Suolaisuutta ja tulisuutta voi sitten lisätä tarpeen mukaan ruokaa maustaessa.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut tunnustuksesta. Onko muuten kävijälaskurisi kuinka tarkka (milloin aloitit sen)?
    Blogger tarjoaa kävijälaskurin joka laskee alusta, sen mallit obsn vähän kömpelöitä tosin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovin. Kävijälaskuri on muistaakseni asennettu melko pian siitä kuin bloggaamisen aloitin. Toimii vaihtelevasti, nyt on pitkän ajan taas toiminut ihan hyvin (koputtaa puuta).

    VastaaPoista