lauantai 24. maaliskuuta 2012
Kolmen tomaatin ohratto
Lihapullien lisukkeeksi kokeilin tällaista ohrattoa, joka on mukaeltu versio kolmen tomaatin risotosta (Glorian Ruoka&Viini 6/2001).
KOLMEN TOMAATIN OHRATTO
1 tlk kirsikkatomaatteja
noin 10 luumutomaattia
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 1/2 dl ohrasuurimoita
noin 5 dl vettä
öljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl voita
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria
basilikaa
parmesanjuustoa
Pane tomaatit uuniin 200 asteeseen. Paista kunnes niiden pinta on tummunut. Ota tomaatit uunista ja pirskoittele niiden päälle balsamiviinietikkaa.
Kuullota ohrasuurimoita öljyssä. Hetken päästä kaada jo valmiiksi kiehuvaa vettä suurimoiden joukkoon. Anna kypsyä välillä sekoitellen. Kun ohra on puolikypsää, lisää kirsikka- ja aurinkokuivatut tomaatit sekä ripaus sokeria. Lisää myös viini ja anna ohraton kypsyä vielä hetken aikaa.
Lopuksi sekoita ohrattoon voi, uunikypsennetyt tomaatit ja mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Tarjoiluvaiheessa ohraton päälle voi vuolla parmesaanijuustosa lastuja.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tohon kun vielä töräyttäs ketsuppia niin se vois olla quattro staqqioni
VastaaPoistaHeh, niinpä :)
VastaaPoista