sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Marianne-kääretorttu


Kääretortut ovat niitä perusleivonnaisia, joita kaikki ovat joskus tehneet. Se on ensimmäisiä leipomuksia varmasti monelle. Itsekin olen pikkutytöstä lähtien niitä väsäillyt, ensin tietenkin äidin avustuksella.

Siltikin, vaikka kääretorttuja on iät ajat tullut tehtyä, en pidä sitä minään helppona leivonnaisena. Tortun onnistuminen (lähinnä ulkonäköpuoli) ei ole ollenkaan taattua joka kerta. Välillä hyvinkin haasteellista saada nätti rulla aikaiseksi.

MARIANNE-KÄÄRETORTTU

Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi taikinaan erissä ja vatkaa sekaisin.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaisesti ja paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Nosta kypsä torttulevy sokeroidulle voi- tai leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g kermarahkaa (Rainbow, 10% rasvaa)
sokeria
Fazer Marianne Crush -rouhetta

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja yhdistä siihen loput aineet. Sokerin ja minttukrokantin määrät oman maun mukaan.

Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle ja rullaa leivinpaperia apuna käyttäen kääröksi. Kiepauta rulla leivinpaperiin ja laita muutamaksi tunniksi viileään. Se edesauttaa nättien siivujen leikkaamista, kun malttaa antaa kääretortun tekeytyä hetkisen.


Kuten jo alkuun totesin, kääretortuista on välillä hankala saada edustuskelpoisen näköisiä. Onneksi maku hakkaa ulkonäön mennen tullen. Tietty jos osaisi tehdä upeita kermapursotuksia tortun pintaan niin ulkonäkö paranisi kerralla. Samalla kääretortusta tulisi "mini-täytekakku". Ja onhan niitä muitakin tapoja koristeluun. Muun muassa sula suklaa, koristerakeet tai tomusokeri näin päällimmäisenä tulee mieleen.

3 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä! Ja täytteessä Marianne-murua, a vot! Miksiköhän muuten kääretorttua tulee niin kovin harvoin tehtyä? Kun se kuitenkin on niin hyvää. Äitini teki useinkin, mutta aina joko unelmatorttua tai omenahillotorttua.

    VastaaPoista
  2. Tuota samaa ihmettelin minäkin tekstiä naputellessa.. Tosi harvoin kääristä tulee leivottua. Aika jännä, pidän sitä kuitenkin samanlaisena "perusleipomuksena" kuin esim. mokkapalat. Tosin enpä muista milloin olisin mokkapalojakaan tehnyt ;)

    VastaaPoista
  3. Oi nam, näyttää herkulliselta! Ja tosiaan minäkin ihmettelen, että miksi kääretorttua tulee tehtyä aivan liian harvoin. Täytyypä siis tehdä lähiaikoina nyt kun muistutit! :-)

    VastaaPoista