sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Chorizo-kinkkupata ja retiisisalaatti


CHORIZO-KINKKUPATA

noin 300 g chorizomakkaraa
noin 300 g savukinkkua
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 chilipaprikaa
1 punainen paprika
öljyä
puolikas purjo
1 kesäkurpitsa
2-3 rkl worcestershire-kastiketta
1-2 rkl dijonsinappia
suolaa
mustapippuria
savupaprikajauhetta
cayennepippuria
oreganoa

Kuullota silputut sipulit, chilipaprikat ja paprikasuikaleet öljyssä (lisäsin tässä vaiheessa myös savupaprikajauheen). Ainesten hieman pehmennettyä lisää chorizot ja savukinkku kuutioituna. Lisää worcestershire-kastiketta, sinappia ja myös vettä tarpeen mukaan ja anna padan porista niin, että chorizomakkara kypsyy.

Kypsennyksen loppuvaiheilla lisää kesäkurpitsakuutiot ja purjosuikaleet. Anna ainesten hetken vielä kypsentyä, niin että kesäkurpitsat pehmenevät. Mausta lopuksi.


Melkoista äijäruokaa, koska sisältää lihapuolta varmaan enemmän kuin kasviksia. Näin ollen tämä suorastaan vaatii kepeää salaattia rinnalleen. Retiisit ja kiinankaali tarttuivat pitkästä aikaa kaupasta mukaan, ja niiden ympärille kehittelin suht yksinkertaisen salaatin.

RETIISISALAATTI

kiinankaalia
retiisejä
luumutomaatteja
fetajuustoa
tummaa balsamicoa
mustapippuria

Silppua kiinankaali ja siivuta retiisit ja tomaatit kulhoon. Murustele fetajuustoa päälle. Mausta balsamicolla ja mustapippurilla. Myös oliiviöljyä ja suolaa voi halutessaan lisätä.

2 kommenttia:

  1. Tämä sun blogi on tosi kiva. Selkeitä kuvia ja ohjeita. Kiitos runsaasta kasvis- kategoriasta!=)

    -Maija

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, kiva saada palautetta, varsinkin näin mieltä lämmittävää:)

    Kasvisruokia en olekaan aikoihin kirjaillut tänne blogiin, vaikka viikottain sellaisia tulee tehtyä. Hmm.. Täytyypäs korjata tilanne pikimmiten;)

    VastaaPoista