sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Helmikuu: Broileripyörykät


Lihapullaprojekti jatkuu. Tässä kuussa päätin tehdä kanapyöryköitä, lihapullakategoriaanhan nekin menee. Alunperin reseptiä kaivelin BBC Foodin sivuilta, ja eritoten osviittaa otin Nigella Lawsonin "Turkey meatballs in tomato sauce" -ohjeesta, mutta soveltamiseksihan se lopulta meni. Taas.

BROILERIPYÖRYKÄT

400 g kananpojan jauhelihaa
1 iso sellerinvarsi
3 rlk parmesanjuustoa
2 kananmunaa
2 tl soijakastiketta
tummaa soijarouhetta ja vaaleita soijapaloja, yhteensä noin pari dl
mustapippuria
kuivattua timjamia

Anna soijarouheiden ja -palojen turvota hetken aikaa vähäisessä määrässä vettä. Pilko selleri hyvin pieneksi silpuksi. Raasta juusto ja yhdistä se ja sellerit ja jauheliha soijarouheen joukkoon kulhoon. Lisää rikotut kananmunat sekä soijakastike. Mausta timjamilla (noin 1 tl) sekä mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Pyörittele taikinamassasta pyöreitä pullia leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Joko saa ottaa?

Pullia tehdessäni ja soveltaessani alunperin suunniteltua reseptiä niin rajusti, ajattelin ensin olla bloggaamatta näitä. Olisivat jääneet vähän niinkuin harjoittelukappaleiksi. Mutta mitä vielä, näiden maku olikin niin positiivinen yllätys, että ne saivat kunnian jäädä edustamaan helmikuun lihapullia.

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä :) Täytys joskus laittaakin parmesania lihapulliin...

    Testaas joskus sitäkin, että keität lihapullat :) Mä olen joskus keittänyt paseeratussa tomaatissa, mutta lihaliemessäkinhän se onnnistuu. Mahtaa tulla vähän erilaista verrattuna paistettuihin pulliin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Joo, hyvä idea olis kokeilla frikadellien tekoa :) Se on joskus käynyt mielessä, mutta on näköjään jäänyt mietintäasteelle.

    VastaaPoista