sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Ideavarkaissa toisten blogeissa -keitto


Ihanaa, maukasta ja millähän muilla ylisanoilla tätä kukkakaalikeittoa kuvailisi. Törkeän hyvää jokatapauksessa. Niin tosiaan, halu tehdä sosesoppaa ja nimenomaan kukkakaalista heräsi huomattuani Anzkun juustoisen kukkakaalikeiton. Hän oli siihen saanut innokkeen Makeemman elämän eväät -blogista. Näin se vaan blogimaailmassa juttu toimii, ideat vyöryvät lumipalloefektin tavoin eteenpäin.

Olin aikeissa tehdä edellä mainittujen blogien kaltaista keittoa, mutta kokatessa taas mieli muuttui ja reseptistä tuli oma sovellus. Käsi oli jo tarttunut curry-maustepurkkiin kiinni, kun päätin kuitenkin maustaa keiton samantyyliseksi kuin syksyllä tekemäni kurpitsakeitot. Ne maut kolahtivat silloin sen verran hyvin, että arvelin niiden sopivan loistavasti myös kukkakaalin kanssa. Ja niinhän ne tekikin.

KUKKAKAALIKEITTO

noin 600 g kukkakaalia
2 lehtisellerin vartta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
vajaa 1/2 pkt koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakasta)
2 dl (ruoka)kermaa
mustapippuria
suolaa
muskottipähkinää
cayennepippuria

tarjoiluun oliiviöljyä ja paahdettuja pinjansiemeniä

Kuullota pilkotut sipulit ja sellerinpalat öljytilkassa pehmeiksi. Lisää kattilaan vettä ja lohkotut kukkakaalin palat. Anna kiehua miedolla lämmöllä. Kun kukkakaalit ovat pehmenneet, aja keitto soseeksi. Tämän jälkeen lisää sulatejuusto lohkoina ja kerma. Älä anna keiton enää kiehua, riittää kun juusto sulaa keiton sekaan. Lopuksi mausta haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti