lauantai 4. helmikuuta 2012

Kinkku-hapankaalimunakas


Munakkaat kuuluvat ehdottomasti kategoriaan töiden-jälkeen-jotain-nopeasti -ruoka. En ole kovin taitava paistamaan munakkaita (tai lettuja), ihme on jos saan ne pysymään kasassa ja paistojälkikään ei aina ole priimaa. Kuten nytkin, munakkaan pinta ikävästi mustui, yllättävän vähän se kuitenkin vaikutti ruoan makuun.

KINKKU-HAPANKAALIMUNAKAS

n. 100 g savukinkkusuikaleita
hapankaalia
1 valkosipulinkynsi
öljyä
3 kananmunaa
n. 3 rkl ruokakermaa (tai vettä)
maustepippuria
suolaa
dijon-sinappia

Kuumenna pannulla öljytilkan kera kinkkusuikaleet, hapankaali ja pilkottu valkosipuli. Riko kananmunat kulhoon ja lisää kerma sekä mausteet. Sekoita munakasmassa ja kaada se pannulle kinkkujen ja kaalien päälle. Paista miedolla lämmöllä kunnes munakas on kypsynyt ja hyytynyt.


Dijon-sinappi kätevässä tuubissa. Annostelussa kannattaa olla skarppina, melko tujua kamaa nääs.

1 kommentti:

  1. Etsiskelin juuri hapankaalimunakkaan ohjetta. Oletko muuten harkinnut laittavasi seuraamani blogit lisäystä blogiisi ? linkjuice :)

    VastaaPoista