maanantai 22. lokakuuta 2012

Hävikistä herkuksi: Myskikurpitsatornit


Viikuna-jälkkäristä jäi ricottajuustoa hyvä määrä jäljelle. Tiedostin vajaan purkin olemassa olon ja pitkin viikkoa mietiskelin sille sopivaa käyttöä.

Sattuma puuttui sopivasti peliin blogisurffaillessa. Kävin nimittäin visiitillä Kimberlyn -blogissa, josta taas jatkoin sivupalkista löytyneeseen jenkkiläiseen mutta italialaiseen ruokaan keskittyvään blogiin. Sieltä sitten heti ensimmäisestä reseptistä löytyi apu ricottajuustojämäongelmaan.

Tähän kurpitsalisukkeeseen itseasiassa tuli samalla pelastettua kahden talouden hävikit, sillä käytin kokkailuun myös vanhempieni vajaan ricottapurkin. Ja mitä makuun tulee, niin sehän oli loistava. Kokkailua parhaimmillaan, kun huomaa omilla taidoillaan pystyvän loihtimaan huippuhyvän makuista ja näköistä ruokaa pöytää. Suosittelen kokeilemaan!


MYSKIKURPITSATORNEJA RICOTTAJUUSTOTÄYTTEELLÄ JA BECHAMEL-KASTIKKEELLA

1-2 myskikurpitsaa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

noin 300 g ricottajuustoa
kourallinen silputtua lehtikaalia
1/2-1 dl parmesaanijuustoa raasteena
1 kananmuna
mustapippuria
suolaa

3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
1 valkosipulinkynsi
3/4 dl parmesaanijuustoa raasteena
suolaa
tuoretta timjamia

koristeluun salvian lehtiä

Kuori kurpitsa ja lohko se noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Lado siivut uunipellille ja pirskoittele päälle oliiviöljyä sekä mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200 asteessa niin kauan kunnes kurpitsat ovat pehmenneet.

Sekoita ricottajuustoon kananmuna, lehtikaalisilppu ja parmesaaniraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sulata voi pannulla. Lisää sekaan jauhot ja sekoita kunnes seos hieman kuplii. Lisää maito, parmesaanijuusto sekä silputtu valkosipulinkynsi ja anna kastikkeen tekeytyä miedolla lämmöllä. Kastikkeen tulee paksuuntua. Lopuksi lisää suolaa ja tuoretta timjamia sekaan, alkuperäisessä ohjeessa tosin käytettiin salviaa.

Voitele uunivuoka. Kaada bechamel-kastiketta vuoan pohjalle. Kokoa tornit latomalla kurpitsasiivuja ja ricottatäytettä vuorotellen. Kaada lopuksi vielä tornienkin päälle kastiketta. Paista 200 asteessa niin, että ricottatäyte kypsyy.

2 kommenttia:

  1. IHANA ohje, meillä päin ei valitettavasti etsinnästä huolimatta ole mysskikurpitsaa näkynyt kaupoissa.

    VastaaPoista
  2. Harmillisen kehnosti täältäkin noita löytyy, ainoastaan Citymarketeista olen sattunut bongaamaan.. Normikurpitsaa kyllä olisi, sitä on ollut tarjolla (ainakin täällä) viime syksyä enemmän. Kiva juttu se :)

    VastaaPoista