tiistai 16. lokakuuta 2012

Väärinymmärrys ja herkku(aamu)pala á la Jamie


Oliverin Jamie, tuo veikeä ja vähäpukeinen (vai veikeän vähäpukeinen?) kokki Briteistä, ideoi viikonlopun herkutteluhetken. Meillä tämä meni jälkkärinä, vaikka Jamie suosittelee sitä luksus-aamupalaksi.

Itseasiassa tämän(kin) kokkailun takana on pieni tarina. Hommasin Jamien keittokirjan jonkin aikaa sitten kirpparilta, ja heti kotona pläräsin sen nopeasti läpi. Mieleen jäi erityisesti tämä aamupalan ohje, mutta hyvin summittaisesti. Sisäistin ohjeesta vain raaka-aineet.


Olin sitten toissa viikonloppuna vanhempieni luona. Kaupassa mietiskeltiin päivälliselle jälkiruokaa ja ehdotinkin tätä nimenomaista viikuna-hunaja-ricottajuusto -yhdistelmää. Ehdotus sai vihreää valoa ja päätöstä puolsivat kaupasta löytyneet sopivan kypsät viikunat.

Muuten homma olisi ollut ok, mutta minä typerys sain jostain päähäni, että koko komeus paistetaan pannulla. Lie olin lukenut vain jokatoisen rivin Jamien tekstistä. Kellot eivät soineet edes ricotan kohdalla, se kun ei ole niin kiinteää juustoa, että paistettaessa pysyisi kokonaisena.

Mutta ei hätiä mitiä, jälkkäri ei ainakaan huonommaksi mennyt paistettaessa. Juusto hieman muussaantui, mutta viikunat pehmenivät ja karamellisoituivat mukavasti. Nauratti vaan kovasti, kun kotona tarkastin ohjeen. Eli näin tätä ei kannata alkaa tekemään, kerran helpomminkin herkun on mahdollista saada lautaselle.


AAMUPALA VIIKUNOISTA, HUNAJASTA JA RICOTTA-JUUSTOSTA

kypsiä viikunoita (1 per syöjä)
ricotta-juustoa
hunajaa

Viillä ristiviillot viikunoiden päästä noin puoleen väliin. Purista kevyesti alaosasta, että hedelmäliha tulee paremmin esille. Valuta hunajaa viikunan sisään.

Asettele lautaselle viikuna ja haluamasi määrä juustoa. Valuta vielä juustonkin päälle hunajaa ja herkuttele.


Loppuun vielä linkkivinkki, käykääs kurkkaa, Liemessä -blogin Jenni on tehnyt (ja tekee) mahtavaa työtä:

"

2 kommenttia:

  1. Näyttää aivan ihanalta! Ricotta taitaa ollakin onneksi ainoita erikoisjuustoja jota täältä saa kohtuuhintaan.. vois siis jopa koittaa :) Se on jännä ettö törmään nyt kokoajan ihaniin homejuustojuttuihin, kun niitä ei kauheasti voi tehdä..
    Laitoin blogiini sulle haasteen, jos sulla on aikaa.. :)

    VastaaPoista
  2. Jepujee, kiva haaste :) Ehdottomasti haluan haasteen ottaa vastaan, täytyy ensin vaan pohtia tuota listaa. Mukava sitten myöhemmin tarkastaa onko mikään kohta toteutunut ;) Kiitoksia haasteesta!

    VastaaPoista